Sindicatele din CEO vor mai mulţi bani pentru salarii. Îl aşteaptă pe Boza la negocieri

25 de milioane de lei pentru majorarea salariilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia! Este ultima propunere făcută de administraţia companiei în şedinţa de negocieri cu sindicatele din minerit. Liderii de sindicat au solicitat 35 de milioane de lei în plus la fondul de salarii şi îl aşteaptă la noi discuţii pe managerul producătorului de energie, Sorin Boza.

Discuţiile de miercuri au fost scurte. În mai puţin de o oră, sindicatele şi reprezentanţii Directoratului au discutat despre proiecţia de buget. Reprezentanţii salariaţilor au cerut bani mai mulţi pentru salarii, însă, până acum, administraţia nu s-a lăsat înduplecată. „Noi am solicitat 35 de milioane de lei pentru armonizarea salariilor de la 1 aprilie. Administraţia ne-a transmis că nu are decât 25 de milioane la dispoziţie. Astăzi (n.r. miercuri) nu a fost luată nicio decizie. Aşteptăm şedinţa de săptămâna viitoare când va participa şi preşedintele Directoratului, domnul Sorin Boza. Timp este să semnăm contractul. Trebuie să fie şi voinţă din partea administraţiei”, a explicat Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

 „Ne-au spus că nu sunt bani”

Sorin Boza a lipsit de la ultima şedinţă de negocieri cu sindicatele pentru că a fost plecat la Bruxelles, după care a avut o întâlnire la Bucureşti, la Ministerul Energiei. „Îl aşteptăm pe domnul Boza la discuţii. Ne-au spus că nu sunt bani. Nu au fonduri să vină cu cei 35 de milioane de lei pe care i-au solicitat sindicatele pentru salariile oamenilor. Vom vedea ce se va întâmpla săptămâna viitoare. Până la sfârşitul lui martie, noi trebuie să avem noul contract înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă, să nu fie probleme”, a spus sindicalistul Constantin Creţan.

 Administraţia, optimistă

Administraţia speră să fie semnat Contractul Colectiv de Muncă în două săptămâni. „Intrăm în detaliu pe capitolul salarizare. Ne-am propus, împreună cu liderii sindicali, ca la jumătatea lunii martie să avem încheiat contractul de muncă. Există proceduri. Va fi verificat şi înregistrat. La 1 aprilie ne dorim să avem un contract în vigoare pentru o perioadă de doi ani de zile”, a explicat Ion Ruşeţ, consilierul lui Sorin Boza.

Vizualizări: 3,185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: