Fermele mari cer subvenţii pentru bunăstarea păsărilor

Crescătorii de animale și păsări din județul Gorj pot depune cereri pe măsura 215 pentru a primi plăți pentru bunăstarea păsărilor și porcinelor. Gorjenii nu știu mai nimic despre acest ajutor bănesc de la Guvern, drept dovadă că până în acest s-au depus doar două cereri.

Crescătorii de animale din județul Gorj nu știu prea multe despre măsurile prin care pot obține bani de la Guvern. De exemplu, prin măsura 215 se pot obține fonduri pentru bunăstarea păsărilor și porcinelor, însă crescătorii de animale din Gorj nu știu de acest proiect guvernamental. Ei cred că banii ar fi bineveniți. „Nu știu. Nu am auzit nimic de măsura asta. Nu ne-a informat nimeni și ar fi binevenite fondurile, dacă ne-ar spune cineva să le accesăm. Am crea condiții mai bune porcinelor. Ca și celelalte măsuri ar fi foarte bine,  pentru că sunt foarte multe persoane  care pot să-și găsească un venit din această ocupație de creșterea a porcilor”, a spus un fermier. 

Cererile pentru măsura 215 se depun împreună cu declarațiile și angajamentele asumate de către beneficiari la Agenția de Plăți și Intervenții în agricultură în perioada 14 ianuarie până pe 15 februarie. Până în acest moment s-au depus 2 solicitări pentru măsura 215 privind bunăstare păsărilor. „Doi agenți economici au depus cerere pentru solicitarea plăților compensatorii privind bunăstarea animalelor pe pachetul păsări. Este vorba de Avi Instant care a beneficiat și anul trecut și e vorba și de cealaltă unitate economică de găini outoare de la Brănești”.

Niciun crescător de animale din Gorj nu poate obține fonduri prin măsura 215 privind bunăstarea porcinelor, asta pentru că nu îndeplinesc condițiile cerute de lege, adică să fie constituiți într-o asociație, să fie persoane juridice. Mai multe detalii despre accesarea acestei măsuri pe www.apia.org.ro.

PACHETE

-Creşterea cu cel puţin 10% a spaţiului alocat disponibil fiecărui animal;

 – Asigurarea a minimum 11 ore/zi lumină artificială cu o valoare a iluminării de 50 lux;

– Îmbunătăţirea condiţiilor de bunăstare a suinelor pe durata transportului;

 – Corectarea nivelului nitriților și nitraților din apa;

 – Reducerea noxelor cu 30 % față de nivelul minim obligatoriu prin menținerea în limite optime a parametrilor de microclimat;

– Îmbunătățirea condițiilor zonei de odihnă.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: