Fermierii au aglomerat Registrul Comerţului

Sute de gorjeni au luat cu asalt Registrul Comerţului din Târgu Jiu la sfârşitul săptămânii trecute. Fermierii gorjeni s-au prezentat în număr mare pentru a-şi înregistra afacerea, pentru a primi sprijin financiar pe Măsura 141. Doar câteva zeci de dosare pot fi primite zilnic la Registrul Comerţului, aşa se face că bonurile de ordine au fost epuizate, fiind distribuite inclusiv până joi, 13 iunie.

Una dintre principalele condiţii pe care trebuie să le îndeplinească fermierii care au depus proiecte pe Măsura 141 "Sprijinirea fermelor de semisubzistenţă" este sa fie înregistraţi la Registrul Comerţului, după ce au fost acceptaţi la finanţare. Pentru că procedurile nu-i obligă pe fermieri să se înregistreze ca PFA sau SRL înainte de a semna contractul, mare parte dintre fermieri au luat cu asalt Registrul Comerţului, însă nu sunt primite decât 50-60 de dosare zilnic. Ca atare, bonurile de ordine au fost epuizate până la sfârşitul acestei săptămâni. “A apărut raportul de selecţie şi au timp 30 de zile să se autorizeze, să-şi depună documentele la noi, la oficiul judeţean pentru a semna decizia de finanţare. Trebuie să se autorizeze ca persoană fizică autorizată după primirea notificării că proiectul a fost selectat, întreprindere familială sau individuală. După ce semnează decizia au dreptul să solicite prima tranşă de plată care este echivalentă a 1500 euro. La ultima sesiune de dosare au fost acceptate peste 1000 de dosare”, a declarat Cosmin Mazilu, director adjunct al Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Proiectele au fost depuse în sesiunea din iunie-iulie 2013 însă notificările de acceptare spre finanţare au fost transmise la începutul acestei luni.

S-au mulţumit cu bonul de ordine

Mare parte dintre cei care s-au prezentat vineri la Registrul Comerţului din Târgu Jiu au primit bilet de ordine pentru finalul acestei săptămâni. “Am venit să deschid un PFA, pentru un proiect pe Măsura 141. Vreau să înfiinţez o microfermă pentru animale la Crasna. Am venit să iau bon de ordine, am primit pentru joi. Sunt prea multe solicitări. Va trebui să mai bat acest drum încă o dată, dar nu am ce face, dacă este aglomerat”, a spus Marius Păsărea din Crasna.

Pentru a putea primi sprijin în cadrul Măsurii 141, solicitantul trebuie să întocmească un plan de afaceri pentru o perioadă de cinci ani. După o perioadă de trei ani de la acordarea sprijinului se verifică respectarea cerinţelor minime din planul de afaceri depus iniţial la solicitarea sprijinului.

Vizualizări: 220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: