Fermierii, controlaţi de angajaţii APIA din alte judeţe

Echipe ale Agenţiilor de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură din Dolj, Olt, Vâlcea, Mehedinţi şi Teleorman au fost trimise în Gorj pentru a ajuta la verificarea prin teledetecţie a fermierilor. Până în momentul de faţă nu au fost depistate nereguli care să ducă la diminuarea subvenţiilor. Reprezentanţii APIA Gorj spun că plăţile în avans vor fi făcute începând cu data de 15 octombrie.

Aproximativ 1400 de exploataţii agricole din zonele Bumbeşti Piţic, Polovragi, Baia de Fier, Crasna, Muşeteşti, Novaci şi Alimpeşti au fost selectate pentru controlul prin teledecţie. Până în momentul de faţă verificările au fost efectuate în proporţie de 96%. Pentru ca acţiunile să poată fi finalizate până la termenul limită au fost trimise în judeţul Gorj câte două echipe de angajaţii APIA din Mehedinţi, Dolj, Teleorman, Vâlcea şi patru echipe de la APIA Olt. “Aproximativ 30 de angajaţi de la APIA Gorj sunt implicaţi în efectuarea controlului prin teledetecţie. Însă pentru a putea verifica pe toate cele 1394 de ferme supuse teledecţiei, până la data de 1 octombrie, a fost necesar sprijinul colegilor din celelalte judeţe nesupuse verificărilor. Până în momentul de faţă s-au verificat 1334 de exploataţii, iar la acţiunile de clarificări follow-up s-au purtat discuţii cu 2626 de persoane din totalul de 3127 de fermieri selectaţi. Suntem pe ultima sută de metri şi sperăm să ne încadrăm în termenul limită”, a declarat Corina Dorobanţu, directorul APIA Gorj. Acţiunile de clarificări follow-up i-au vizat pe fermierii depistaţi cu terenuri cu suprapuneri de culturi sau parcele neidentificate prin teledecţie. Reprezentanţii APIA Gorj spun că nu au fost depistate erorii grave, la nivelul judeţului nepunându-se problema de sancţiuni aplicate fermierilor.

PLĂŢI

Fermierii gorjenii care au solicitat sprijinul pe suprafaţă vor primi o parte a subvenţiei începând cu data de 15 octombrie. “După finalizarea controlului  prin teledetecţie vor fi centralizate toate datele, urmând ca începând cu data de 15 octombrie, fermierii să se facă plăţile în avans. Fermierii vor primi până la 50 % din subvenţie, diferenţa trebuind să le intre în cont până la data de 15 iunie anul viitor”, a mai precizat Corina Dorobanţu.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: