Festival de filme pentru adolescenți, la Târgu Jiu

Super, primul festival internațional din România în cadrul căruia sunt proiectate filme făcute de adolescenți, ajunge în județul Gorj, pe 7 februarie 2020.

Adolescenții din Târgu Jiu și împrejurimi sunt invitați la o proiecție de filme făcute de elevi, dar și o discuție cu finalista festivalului Super 2019. Daiana Maria Stănușoiu a obținut Mențiune cu scurt-metrajul "Mecanicul este noul organic", un monolog despre constrângerea rezultată atât dintr-un mediu "străin" față de persoană, cât și din exercitarea puterii unui om față de un altul.

În ediția din 2020, Super organizează evenimente în 20 de orașe din țară, printre care și Târgu Jiu. Evenimentul din Târgu Jiu va consta într-o proiecție a scurt-metrajelor din anii anteriori, o discuție cu finalista ediției trecute Super, precum și activități interactive.

Ambasadoarea Festivalului Super în Târgu Jiu este Aida-Maria Oprițoiu, elevă a Colegiul Național "Ecaterina Teodoroiu". "Mereu am avut o înclinație spre artă. Știu că în oraș sunt extrem de mulți tineri cu talente ascunse, inclusiv în domeniul cinematografiei. Din păcate, arta cinematografică nu se regăsește așa de mult în școlile/activitățile extrașcolare din oraș. Când am auzit de Super mi-am dat seama că este oportunitatea de a face tinerele talente auzite și văzute. Încerc să ofer o portiță adolescenților pentru a fi recunoscuți la nivel național, și de ce nu, internațional".

Evenimentul va avea loc vineri, 7 februarie, începând cu ora 14:00, la Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu". Intrarea este liberă.

Vizualizări: 1,712

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: