Festivalul Lăutarilor Gorjeni, astăzi la Bolboşi

Comuna Bolboşi va răsuna joi, 17 septembrie, de cântec popular oltenesc. În Dumbrava Ohaba se va desfăşura Festivalul-Concurs al Lăutarilor Gorjeni, eveniment la care sunt aşteptaţi zeci de artişti din Gorj, dar şi din alte judeţe ale Olteniei. Cei care vor avea cea mai bună prestaţie vor fi premiaţi de autorităţile locale şi judeţene.

Comuna Bolboşi este singura localitate din Gorj unde în fiecare an se întâlnesc tarafurile de lăutari. Festivalul-concurs se află anul acesta a cea de-a 26-a ediţie şi mii de oameni din comună şi din localităţile învecinate sunt aşteptaţi să petreacă pe ritmurile muzicii lăutăreşti.

În Dumbrava Ohaba vor fi astăzi prezenţi comercianţi cu fel de fel de produse, dar şi parcuri de distracţii. Petrecerea propriu-zisă va începe spre seară. "Conform agendei culturale a localităţii va avea loc joi Festivalul Lăutarilor Gorjeni. Este un festival-concurs, începe la ora 16 şi tot programul durează până la ora 24. Lăutarii se înscriu în ziua festivalului, vin din judeţ, cred că şi din Dolj, dar ne aşteptăm să ia parte cel puţin 9 tarafuri şi circa 15 solişti. Suntem siguri că va fi pădurea plină de oameni pentru că este vreme frumoasă, vor veni şi comercianţi, tiribombe, grătare, mici, bere şi alte mărfuri. E o întâlnire cu tradiţia şi cu folclorul, mai ales că zona noastră a fost renumită cu formaţii de lăutari, de muzică populară", a declarat Gheorghe Bilea, primarul comunei Bolboşi.

PREMII

Cei mai buni artişti vor fi premiaţi de autorităţile locale şi cele judeţene. Valoarea totală a premiilor ce vor fi acordate anul acesta în cadrul festivalului-concurs este de 4000 lei. Premiul I va fi acordat de Consiliul Judeţean Gorj.

festival_lautari

Vizualizări: 328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: