Festivaluri multe, bani puţini, la Dănciuleşti

Autoritățile locale din comuna Dănciulești au redus bugetul pentru desfășurarea de evenimente culturale. Festivalul „Mariana Ionescu Căpitănescu”, care va avea loc duminică, 23 aprilie, va aduna laolaltă artiști din zece comune ale Gorjului. De la Căpreni, Stejari, Bustuchin, Hurezani, Logrești, Baia de Fier, însă vor veni și din Turceni și Bechet.

Va fi o competiție între soliști, dansatori și instrumentiști de toate vârstele. „Până anul acesta a fost festival-concurs, dar anul acesta va fi doar în format de festival. Promovăm tradiția, portul popular, muzica locală. Evenimentul va avea loc la Dănciulești, pe terenul de sport al școlii generale. Am estimat un număr de 300 de participanți”, a declarat Cristian Mohor, viceprimarul comunei Dănciulești.

Invitații la eveniment vor fi artiștii Mariana Ionescu Căpitănescu, Valentin Sanfira, Marcela Fota și Nina Predescu.

În vară, autorităţile vor organiza, în premieră, un festival doar pentru copiii sub 14 ani. „Mai avem un festival în ultima duminică din luna iunie, dedicat zilelor satului Rădinești. Atunci intenționăm să promovăm tinerii prin înființarea unui nou festival al cântecului și portului popular pentru tineret. Banii sunt limitați și i-am împărțit în două. Bugetul este undeva la 70% față de cel din 2016. Astfel, ne-am limitat pe fiecare activitate. Bugetul pentru astfel de activități este de 15 mii lei”, a explicat primarul Ion Andronescu.

Galerie foto


Vizualizări: 1,201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: