Fiecare vede altceva în contractul de comodat dintre Pandurii şi primărie

Contractul de comodat pe care Pandurii Târgu Jiu îl are cu Primăria Târgu Jiu este înţeles de fiecare parte în alt mod. Primarul Marcel Romanescu a explicat că acest contract este în vigoare şi are efecte până în martie 2020, dar cei de la Pandurii susţin că nu li s-a mai dat înapoi partea din contractul ce fusese suspendat în 2014 pentru ca stadionul să fie predat către CNI.

Contractul de comodat semnat de Primăria Târgu Jiu cu echipa de fotbal a oraşului, singura care exista la momentul semnării acestuia, prevedea ca Pandurii să administreze baza sportivă, formată atunci din terenul de joc, vestiarele stadionului, tribune şi pista de atletism, iar investiţiile făcute de club pe perioada contractului să fie preluate de primărie la finalul contractului.

Primarul Marcel Romanescu consideră acum că acest contract cu Pandurii este în derulare, deşi, după recepţionarea de la CNI a stadionului, nu s-a mai cedat către Pandurii nimic din ceea ce clubul avusese în administrare până în 2014. „Noi mai avem contract de comodat cu Pandurii pentru terenul de joc până la finalul lunii martie 2020, cel puţin aşa mi-au spus juriştii primăriei. Procedura care este în derulare, procesul respectiv cu Pandurii nu se va finaliza până atunci, nici intrarea în faliment, pentru că am înţeles că s-a făcut apel sau recurs, nu ştiu exact termenul, iar după 2020, aşa cum spune contractul de comodat, nimeni nu mai poate avea nici un fel de pretenţie asupra investiţiilor făcute de către clubul Pandurii, S-a pus la dispoziţie echipei o bază sportivă şi acolo se spune clar că toate investiţiile care se fac pe perioada aceasta vor rămâne  municipalităţii, fără ca altcineva, ulterior, să mai poată emite pretenţii, vorbim de club sau de alte entităţi”, a explicat edilul la Accent Tv.

De cealaltă parte, Marin Condescu, desemnat de Pandurii să discute cu primăria asupra acestor aspecte legate de contractul de comodat, fiind şi cel care l-a semnat, spune că, din punctul de vedere al celor de la primărie şi Direcţia de Patrimoniu, contractul de comodat e tot suspendat, pentru că cei de la Pandurii nu au semnat că au primit nimic înapoi: „Am văzut acum că primarul Marcel Romanescu a devenit expert în clubul Pandurii, vorbind despre contractul de comodat care a fost suspendat în anul 2014, şi este suspendat din punctul de vedere al domnului Romanescu şi  în momentul actual. Şi din punctul de vedere al celor de la Direcţia de Patrimoniu contractul este tot suspendat, pentru că clubul Pandurii nu a primit în administrare, în conformitate cu contractul de comodat, tot ceea  ce primise prin acel contract  pe Stadionul  Municipal”. Cele două părţi par să vorbească de lucruri diferite, cei de la Pandurii se referă la ceea ce au primit în administrare şi în ce au investit, iar primăria se referă doar la faptul că echipa de fotbal joacă pe terenul din Stadionul Municipal, fără a mai avea acces însă la ceea ce contractul de comodat îi dădea dreptul, un exemplu fiind vestiarele pe care Pandurii nu le mai poate folosi cum le folosea zilnic înainte de demolarea stadionului.

Cei de la Pandurii au investit masiv, cel puţin până în 2013, în tribune, terenul de joc, pista de atletism, dar şi fostele vestiare, dintre toate acestea acum existând doar terenul de joc, pista stadionului şi un vestiar, tribunele fiind demolate complet şi refăcute, iar vestiarele fiind refăcute într-o altă zonă a stadionului.

Vizualizări: 481

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: