Figurine pentru iluminatul festiv, confecţionate de angajaţii primăriei

Primăria Târgu Jiu a început să împodobească oraşului pentru sărbători încă de acum câteva săptămâni. Autorităţile şi-au propus ca acţiunea să fie finalizată în mare parte până la jumătatea lunii în curs, iluminatul festiv urmând să fie inaugurat pe data de 1 decembrie. De asemenea, s-a luat în calcul şi ideea înlocuirii bradului metalic din Piaţa Prefecturii cu unul natural.

Reprezentanţii municipalităţii spun că nu vor cheltui mulţi bani cu achiziţionarea echipamentelor luminoase, întrucât vor fi refolosite cele de anul trecut. Ba mai mult, pentru a face economie la bugetul local, angajaţii primăriei s-au ocupat din timp de confecţionarea figurinelor luminoase. “În mare parte vor fi refolosite instalaţiile luminoase folosite în anii trecuţi. Unele au fost reparate întrucât s-au mai rupt din cabluri la montări şi demontări succesive. Vom mai achiziţionate doar foarte puţine echipamente luminoase pentru împodobirea cartierelor noi, cum ar fi cartierul Tismana, şi a parcului de pe Insuliţă. În ceea ce priveşte figurinele, acestea au fost confecţionate de către noi, prin personalul propriu. Am realizat peste 2000 de figurine cu furtun luminos şi leduri”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Urbanism din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Şi în acest an vor fi amplasate cele două seturi de sănii cu reni, în Piaţa Prefecturii şi Parcul Lido. Ionuţ Jilăveanu a precizat că s-au purtat discuţii pentru înlocuirea bradului metalic din centrul oraşului cu unul natural. “Pe lângă bradul din zona centrală, în acest an vor mai amplasaţi încă cinci brazi în diferite zone ale municipiului: în Parcul Central, Debarcader, parcul de la spital, parcul din zona Lido şi pe Insuliţă. S-a luat în calcul şi varianta înlocuirii bradului metalic din zona centrală cu unul natural”, a menţionat Jilăveanu.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: