Fiica unui fost consilier județean, refuzată de medic? “Bă, luați o cârcă de bani din gărzi. Nu vă e rușine obrazului?”

Un nou scandal a izbucnit în jurul celui mai mare spital din Gorj. Fostul consilier județean Mihai Prunariu acuză un medic că nu ar fi consultat-o pe fiica sa, care a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, cu probleme de sănătate după naștere. Acesta ar fi refuzat-o, spune Prunariu, și ar fi trimis-o la medicul care i-ar făcut operația de cezariană. “Bă, luați o cârcă de bani din gărzi, nu vă e rușine obrazului?”, s-a revoltat Prunariu. La rândul lor, oficialii spitalului au anunțat că vor face o anchetă.

Mihai Prunariu a povestit experiența pe pagina sa de Facebook. Fostul consilier județean a spus că medicul ginecolog Adrian Tetileanu, chiar șeful Secției Ginecologie din cadrul spitalului, ar fi refuzat s-o consulte pe tânăra care avea probleme în urma nașterii.

Prunariu a anunțat că va face o sesizare și conducerii spitalului: “Fiica-mea, care a născut de curând, a fost la urgență la Spitalul județean, având probleme de sănătate aferente nașterii. Tetileanu, că doctor nu pot sa-i zic, a trimis-o la doctorul cu care a născut prin cezariană, deși el era de gardă. Luni o să depunem o sesizare la conducerea spitalului. Am încredere în managerul Vienescu că va lua măsuri! Vedeți de ce există un curent nefavorabil pentru Spitalul Județean? Bă, luați o cârcă de bani din gărzi, nu vă e rușine obrazului?”.

“Nu am sunat, am stat pe hol, ca un simplu cetățean”, a continuat Mihai Prunariu, subliniind că nu a făcut nicio intervenție ca fiica lui să fie tratată corespunzător.

„Mulți doctori din Spitalul Județean de Urgență Gorj sunt oameni de ispravă! Am apelat la ei pentru oameni din județ. Nu m-au refuzat. Am avut probleme, în schimb, cu ai mei! Nu am sunat, am stat pe hol, ca un simplu cetățean... Atunci am văzut că nu contezi! L-am sunat pe președintele Cosmin Popescu pentru cazuri umanitare, am rezolvat... Pentru mine, mi-a fost rușine să sun! Am operat-o pe fiica-mea la Sadu, de două ori... am fugit la București doar atunci când nu s-a mai putut! Domnilor doctori Ivanov, Dițescu și Dragnei, să le dea Dumnezeu sănătate! La fel și doctorilor Niculescu și Soare! Sunt revoltat și mă gândesc la oamenii de rand, dacă eu pățesc astea, ei... pe ei cine îi ia în calcul? Să nu treceți prin ce am trecut eu, să fiți sănătoși și să nu aveți nevoie de intervenții”, a încheiat Mihai Prunariu.

Reprezentanții spitalului s-au sesizat și au anunțat o anchetă. “În cursul zilei de luni, 10 ianuarie 2022, prin dispoziția managerului Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu va fi constituită o comisie de verificare a aspectelor sesizate în mass-media. După analizarea faptelor și a documentelor medicale, membrii comisiei vor prezenta concluziile într-un raport care va fi făcut public. Termenul de finalizare a raportului și de prezentare a concluziilor va fi 17 ianuarie 2022”, a transmis Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu.

Medicul Tetileanu a reacționat, precizând că a consultat pacienta. “Ținând cont de amploarea pe care a căpătat-o cazul Prunariu în media în ultimele 24 h, doresc să vă expun desfășurarea evenimentelor pentru a înțelege situația reală și nu modul distorsionat în care a fost prezentată. Pe parcursul gărzii, a sosit o pacientă, născută acum câteva săptămâni în alt spital, pentru o consultație privind complicațiile leuziei, în special disconfortul prezent la nivelul sânului. Pacienta a sosit însoțită de mamă, dar din cauza restricțiilor actuale privind pandemia Covid acesteia din urmă i-a fost interzis accesul în secție, pacienta fiind consultată singură, în prezența asistentei. Astfel, i-am comunicat doamnei Prunariu să aștepte pe hol cât timp am văzut-o pe proaspăta mămică. În urma consultului am constatat că nu reprezintă o urgență și ca prezinta diagnosticul de angorjarea mamară, adica furia laptelui declanșată în timpul procesului de alăptare ce o îngrijora. I-am făcut și recomandarea ca luni să meargă și la medicul curant, cel care i-a făcut cezariana, să fie monitorizata în continuare. I-am explicat ce are de făcut, sa golească sânii și să ia antiinflamator la nevoie, în caz de temperatura crescută și nu necesita nici internare. Astfel, pacienta a fost consultată și informată privind problema ce o deranja nefiind adevărat faptul ca nu am consultat-o asa cum s-a propagat în tot spațiul media”.

Vizualizări: 4,677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: