Filip anunţă prima plângere penală din campanie

Robert Filip, candidatul ALDE la primăria Rovinari, anunță că va depune plângere penală împotriva unui contracandidat care i-ar fi falsificat pagina de facebook și mai multe materiale electorale. Filip speră ca organele judiciare să-i identifice rapid pe inițiatorii acestui fals și face apel în continuare la o campanie decentă.

Acuzaţiile formulate de Robert Filip, candidat la alegerile locale, sunt de fals, furt de identitate, uz de fals şi înşelăciune, precum şi posibile infracţiuni informatice. Candidatul Filip a refuzat însă să spună cine ar fi putut comite astfel de infracţiuni la adresa sa. ”Se pare că sunt contracandidaţii noştri, care din disperarea că pierd teren şi că nu pot să susţină platformele electorale, au ajuns să facă nişte lucruri mizerabile, nedemne, adică să ne falsifice conturile de facebook şi afişele electorale care sunt legal făcute și în temeiul legii. În al doilea rând, nu înţeleg de ce se bat așa de tare pentru că ei, într-un fel sau altul, se luptă pentru locul II sau III, ei știu că pierd această luptă. Nu o să ajungem noi niciodată să ieșim pe stradă să împărțim manifeste sau ziare”, a spus Robert Filip, candidat ALDE la Rovinari.
În urmă cu câteva zile, candidatul PNL la Rovinari, Laurențiu Chivu, a fost reclamat la Autoritatea Electorală Permanentă pentru că ar fi distribuit pliante electorale interzise în această campanie. Întrebat dacă acum consideră că a fost vreun fel de răzbunare, Filip a spus că este posibil orice. „Legea e una pentru toată lumea și trebuie să o respectăm toți. Plângerea penală este împotriva celor care au fabricat aceste falsuri, o să constate organele abilitate adresele de IP și o să fie luate măsurile care se impun”, a mai spus Robert Filip.

Vizualizări: 486

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: