Filip dă cu subsemnatul în dosarul primarului spăgar de la Fărcăşeşti

Viaţă „grea” pentru edilul din Rovinari, Dorin Filip, după ce procurorii anticorupţie i-au cerut să caute prin actele firmelor sale pentru a găsi documente considerate importante în ancheta care îl vizează pe primarul din Fărcăşeşti, Constantin Pârvulescu.

Fost administrator la două firme private înainte de a intra în administraţie, în 2004, actualul primar a avut o brutărie în Târgu Jiu, la care a achiziţionat două cuptoare de la o societate din Sibiu. Cuptoarele erau second-hand, dar nemţeşti, Filip spunând ieri, sub jurământ, că a plătit câte 10.000 de mărci pentru fiecare, in lipsă de bani edilul achitând atunci factura nu doar cu bani, ci şi cu un BMW, pe care l-a dat la schimb.

Procurorii anticorupţie doresc pe biroul lor factura cu pricina, înainte de arestarea lui Pârvulescu, primarul Filip fiind audiat la Craiova pe marginea acestui document. Edilul spune că la vremea respectivă, adică anul trecut, nu a găsit hârtia în arhiva firmelor sale pentru că a avut la dispoziţie doar două zile. La termenul de ieri al procesului primarului din Fărcăşeşti Filip a primit de la instanţă un răgaz de două săptămâni pentru a căuta din nou prin arhivă. El a precizat că sunt foarte multe acte care trebuie luate la mână, rezultatul căutărilor urmând să fie transmis în scris către judecătorul de caz.

Interesul pentru factura respectivă este dat de faptul că firmele lui Filip l-au avut ca şi contabil pe Benone Iosu, care a ţinut şi contabilitatea firmelor fratelui primarului Pârvulescu şi care ieri a depus şi el mărturie în faţa magistratului de caz. Mai mult, fratele edilului din Fărcăşeşti l-a întrebat direct pe Filip, cu ani în urmă, de unde şi cum şi-a procurat cuptoarele, ulterior, acesta dotându-şi şi el brutăria cu aşa ceva. Anchetatorii DNA susţin că pâinea făcută de Pârvulescu era coaptă în cuptoare date ca şpagă de denunţătorii edilului, preţul nefiind foarte clar. Primarul din Fărcăşeşti este arestat de mai  multe luni într-un dosar de corupţie în care este acuzat că ar fi primit şpăgi de sute de mii de euro de la doi oameni de afaceri ale căror firme primeau toate lucrările derulate de Primăria Fărcăşeşti.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: