Filip, la proces cu Călinoiu pentru racolarea consilierilor

Război între preşedintele CJ Gorj, pesedistul Ion Călinoiu, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Robert Filip de la PP-DD. Acesta din urmă susţine că doi consilieri judeţeni, Nanu şi Neaţă, trebuie să îşi piardă mandatele, pentru că au fost excluşi din PP-DD. Chiar în ziua excluderii, cei doi s-au dus la PSD, astfel că Ion Călinoiu spune că este acoperit de lege.

Petrică Nanu şi Gheorghe Neaţă sunt acum consilieri PSD, iar conducerea PP-DD Gorj vrea să-i vadă daţi afară din Consiliul Judeţean. După părerea lui Ion Călinoiu, excluderea acestora din PP-DD nu este legală. “Excluderea a fost operată în aceeaşi zi cu opţiunea. Vacantarea locurilor de consilieri trebuie făcută prin Consiliul Judeţean, dar legea le-a dat posibilitatea să opteze. În  aceste condiţii consilierii sunt apăraţi de lege”, a precizat Ion Călinoiu.

La rândul lor, reprezentanţii PP-DD Gorj spun că vor chema în instanţă Consiliul Judeţean dacă nu se pune în aplicare decizia de excludere. „Dacă citim legea şi o interpretăm fiecare cum vrem iese ce dorim noi. Logica este foarte simplă. Cei doi consilieri au fost excluşi şi aici nu se pune problema de înştiinţare, pentru că am mai discutat încă o dată treaba cu termenul de cinci zile, iar dacă nu va fi pus în următoarea şedinţă de Consiliul Judeţean o să-i dăm în judecată. Atunci când o să terminăm procesul cu ei, toate hotărârile o să fie lovite de nulitate”, a menţionat Robert Filip.

Preşedintele Consiliului Judeţean nu se teme că va pierde procesul cu PP-DD. „Dacă ne acţionează în instanţă, nu e nici o problemă, vom vedea cine are câştig de cauză”, a declarat Ion Călinoiu.

Şi consilierii excluşi sunt de părere că instanţa le va rezolva problema. „Voi veni în continuare la şedinţe, iar dacă va fi nevoie vom ajunge în instanţă cu PP-DD. Nu am încălcat nici o lege. Ordonanţa 55 ne-a permis să trecem la un alt partid”, a precizat Petrică Nanu.

ŞEDINŢĂ

Consiliul Judeţean Gorj va convoca şedinţă ordinară în data de 23 octombrie, însă pe ordinea de zi nu figurează nici un proiect de hotărâre privind punerea în aplicare a deciziei de excludere a consilierilor PP-DD şi vacantarea locurilor acestora.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: