Nanu şi Neaţă, excluşi din PP-DD înainte de a semna cu PSD

Consilierii judeţeni Gheorghe Neaţă şi Petre Nanu îşi vor pierde mandatele din cauză că au fost excluşi din PP-DD. Neaţă spune că excluderea sa a venit ca urmare a unor suspiciuni de trecere la PSD. El acuză conducerea PP-DD că lucrează după o strategie necinstită, excluzându-şi membrii de frică să nu treacă la alte partide. În replică, Robert Filip, prim vicepreşedintele PP-DD Gorj, le recomandă excluşilor să studieze statutul partidului înainte de a spune că au sancţionaţi pe nedrept. Mai mulţi aleşi locali ai PP-DD cred că excluderea celor doi consilieri înseamnă sfârşitul filialei de la Gorj.

PP-DD Gorj a primit ieri o hotărâre a Biroului Naţional de Coordonare emisă în data de 13 octombrie, prin care consilierii judeţeni Gheorghe Neaţă şi Petre Nanu sunt excluşi din partid din următoarele motive: necunoaşterea şi nerespectarea prevederilor Statutului; neîndeplinirea, nerespectarea şi neaplicarea întocmai a dispoziţiilor, deciziilor şi hotărârilor forurilor de conducere ale partidului, precum şi a prevederilor Notelor Interne; neparticiparea, cu regularitate, la activitatea organizaţiilor din care fac parte; nerespectarea regulilor interne şi a disciplinei de partid.

Cei doi consilieri spun că au aflat de excludere din presă. Reprezentanţii PP-DD Gorj au la dispoziţie cinci zile pentru a-i înştiinţa atât pe ei, cât şi conducerea Consiliului Judeţean. Gheorghe Neaţă acuză conducerea PP-DD de faptul că lucrează după o strategie necinstită. „E ţara lui Papură-Vodă. Nu mi-a spus nimeni că sunt exclus din partid, am aflat de la presă. Cred că este o strategie necinstită a conducerii PP-DD. Aveau bănuieli că plec din partid şi s-au gândit să o ia ei înainte. Eu oricum nu mi-am anunţat intenţia de a pleca din PP-DD, dar în condiţiile astea voi lua în calcul varianta de a merge la PSD. Avem o ordonanţă care încă este în vigoare”, a declarat Gheorghe Neaţă. Acesta a mai precizat că se afla în vizorul conducerii centrale a PP-DD încă de acum trei luni, când nu a fost de acord cu majoritatea din Consiliul Judeţean. „Dacă nu eram de acord cu majoritatea PP-DD cu PSD, eram exclus din partid de acum trei luni. Cred că de atunci mă aveau în vizor”, a menţionat Neaţă.

Mai sunt în partid membrii supleanţi?

Conducerea PP-DD Gorj recomandă consilierilor judeţeni excluşi să studieze statutul partidului. „Cei doi consilieri judeţeni au fost excluşi din partid din cauza încălcării statutului şi a Notelor Interne. Îi sfătuiesc să studieze statutul înainte de a spune că au fost sancţionaţi pe nedrept”, a declarat Robert Filip, prim vicepreşedintele PP-DD Gorj.

Surse din cadrul partidului spun că va fi o problemă şi cu desemnarea persoanelor care să ocupe funcţiile de consilieri judeţeni, întrucât majoritatea membrilor supleanţi au plecat deja din PP-DD. Filip spune că săptămâna viitoare vor fi desemnaţi viitorii consilieri judeţeni. „Săptămâna viitoare vom avea o şedinţă şi vom analiza oamenii capabili să facă faţă cerinţelor Consiliului Judeţean”, a mai precizat Robert Filip. 

Excluderile, un imbold pentru alţii să plece din partid

Pentru aleşii PP-DD indecişi în legătură cu migrările politice, excluderea celor doi consilieri judeţeni reprezintă un imbold de a-şi părăsi partidul. Primarul de la Tismana crede că această decizie înseamnă sfârşitul PP-DD Gorj. „Această decizie este un imbold pentru oameni să plece din partid. PP-DD nu mai are nici o şansă. În Gorj, era suficient ca doar unul dintre cei cinci consilieri judeţeni să plece pentru a se ajunge la destrămarea partidului. Nu ştiu câţi oameni vor mai rămâne în PP-DD în condiţiile în care ştiu clar că în 2016 nu mai au nici o şansă de a candida. Eu şi consilierii mei ne vom decide zilele acestea, să vedem în ce direcţie să o apucăm”, a declarat Marian Slivilescu, primarul de la Tismana.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: