Ponta şi-a luat rămas bun de la gorjeni

Victor Ponta e atât de sigur pe câștigarea alegerilor de luna viitoare încât ieri și-a luat „La revedere” de la primari și alți reprezentați ai autorităților locale din Gorj, premierul venind la Târgu Jiu pentru a inaugura mall-ul despre care s-a vorbit atât în ultima vreme. În timp ce socrul său, senatorul Ilie Sârbu, avea probleme la Brașov cu procurorii DNA, deputatul de Târgu Jiu și-a continuat programul normal al zilei, ținându-se de inaugurările programate pentru această zi.

Ponta a respectat programul pe care l-a avut planificat pentru după-amiaza de ieri aproape la minut, la ora stabilită anterior sosind la mall pentru a tăia panglica inaugurală. Chiar dacă muncitorii încă mai lucrau pentru ca azi totul să arate cât mai bine, premierul a tăiat panglica de inaugurare a investiției de 30 de milioane de euro.

Noile promisiuni

Șeful Guvernului a zăbovit mai bine de un sfert de oră la etaj, la Cinema City și KFC, fără ca presa să aibă acces, după care a mers în zona Artego, unde e amenajat șantierul pentru începerea lucrărilor la viitoarea șosea de centură a orașului. Strada Narciselor rămâne doar o stradă de interior în municipiu, în următorii doi ani, dacă proiectul se materializează la timp, accesul spre Defileul Jiului sau Craiova, în partea de răsărit, urmând să se facă pe viitoarea șosea de centură. Valoarea investiției este de peste 150 de milioane de lei, fără TVA, Uniunea Europeană finanțând cu 85% proiectul respectiv. De pe șantier, Ponta a mers la Prefectură, unde vicepremierul Liviu Dragnea era în ședință cu zeci de primari chemați să discute despre proiectele pe care le au în derulare.

Ponta a profitat de ocazie și și-a luat „La revedere” de la primarii prezenți în sală, unii dintre ei provenind de la PNL sau PPDD, majoritatea fiind însă de la PSD. Convins că peste o lună lasă deputăția de la Gorj pentru Palatul Cotroceni, deputatul de pe Colegiul 6 le-a mulțumit edililor pentru colaborarea de până acum. „Vreau doar să vă mulțumesc tuturor pentru cei 10 ani în care am lucrat împreună. O să îmi pară rău dacă nu o să mai fiu deputat de Târgu Jiu, dar tot acasă o să mă simt aici și vreau doar să vă rog să lucrăm împreună în continuare, să facem o echipă și o familie, așa cum am făcut de fiecare dată”, a spus premierul înainte de a discuta și despre problemele arzătoare ale zilei, respectiv chestiunea cu „ofițerul sub acoperire” și cea a anchetării socrului său la DNA Brașov într-un dosar de retrocedare ilegală a zeci de mii de hectare de pădure.

Pisicuțul, întărit de atacuri

Premierul a spus că știe de la Parchet că Ilie Sârbu nu este anchetat, iar de la jurnaliști a aflat că este, neștiind pe cine să creadă. În privința problemei cu „spionul”, Ponta a declarat că și-a dezamăgit fiul, care l-a întrebat dacă este „spion”, răspunsul său fiind negativ. Ponta a avut o reacție și la afirmațiile preluate de Traian Băsescu şi Klaus Iohanis dintr-o interpelare a unui senator fost membru PSD, Valer Marian, care l-a acuzat pentru prima dată că ar fi ofițer acoperit. „Am zis că nu răspund la ele, am crezut că nu trebuie să răspund, pentru că Valer Marian nu a zis doar că sunt ofiţer acoperit - lucru de care, dacă aş fi fost, aş fi fost mândru - a spus şi că mi-am omorât tatăl, care a murit în 1992 de cancer şi orice om s-ar fi gândit la un părinte pe care l-a pierdut, şi nu să răspundă. A zis şi că sunt homosexual şi, slavă Domnului, copiii mei nu m-au întrebat ce înseamnă sau dacă este adevărat”, a spus Victor Ponta. Premierul a menționat că înțelege să nu răspundă unor astfel de acuzaţii, chiar dacă ele au fost preluate de Băsescu şi de Iohannis, despre care a spus că ar trebui să aibă mai multă responsabilitate.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: