Pliante anti-Iohannis, în locul manualelor şcolare

Elevii de clasa I şi a II-a nu au primit manuale şcolare din cauză că tipografia care trebuia să le tipărească este ocupată cu pliante mincinoase folosite de PSD în campania electorală. Zeci de mii de pliante denigratoare au fost văzute de ziarişti vineri la sediul PSD Gorj, în timpul conferinţei de presă. Vicepreşedintele Ciprian Florescu a spus că nici măcar nu a văzut astfel de pliante şi că PSD nu împarte mesajele anti-Iohannis. Când ziariştii i-au arătat teancurile de „pliante negative – 6 case”, aflate în sediul PSD Gorj, lângă afişele cu Victor Ponta, Florescu a spus că „s-a terminat conferinţa de presă”. Pentru că ziariştii au insistat, Florescu a îngroşat şi mai mult obrazul, spunând că PSD adună pliantele de pe străzi. „Facem curăţenie, care este problema?”, a spus Florescu, fără să aibă vreo jenă că minte. În cele din urmă, consilierul judeţean Alecu Drăgoi a spus că pliantele sunt comandate de el ca persoană. Drăgoi este unul din pesediştii angajaţi de Ciurel pe post de conducere în Complexul Energetic Oltenia.

pliante_anti_Iohannis_psd

„Eu nu am cunoştinţă de aşa ceva. Nici nu ştiu cum arată un astfel de pliant”, a declarat Ciprian Florescu vineri la conferinţa de presă a PSD Gorj, întrebat fiind de ziarişti dacă este adevărat că pliantele anti-Iohannis care au împânzit judeţul sunt distribuite de PSD. Pliantele conţin informaţii mincinoase, cum că Iohannis va tăia pensiile sau că refuză să participe la serbările româneşti. „Iohannis se murdăreşte singur. Dacă sunt pliante denigratoare la adresa lui, întrebaţi-l pe el”, spunea Florescu cu o aroganţă pe care Călinoiu nu şi-a permis-o niciodată.

Chiar la intrarea în sediul PSD, sub nasul ziariştilor, erau zece topuri inscripţionate „Pliant negativ – 6 case, bucăţi 2000”. Acesta erau aşezate chiar lângă topurile cu afişele lui Victor Ponta. Pus în faţa evidenţei, Florescu a spus „S-a terminat conferinţa de presă”. După care a început să ţipe la ziarişti: „Să-mi arate cineva comanda de la PSD! Eu nu ştiu să fi făcut cineva vreo comandă în numele partidului!”. Văzând că ziariştii insistă cu întrebările, Ciprian Florescu a dat şi mai mult în penibil, dar nu oricum, ci cu tupeu. „Este prima oară în am în mână aşa ceva. E posibil să culegem din ele, ca să le strângem să le punem deoparte. Facem curăţenie, care este problema?”, a spus Florescu.

pliante_anti_Iohannis_psd_4

Problema este că pliantele sunt tipărite la negru, fără ca pe ele să apară, aşa cum prevede legea, cine le-a comandat şi în ce tiraj. O eventuală anchetă pe această temă ar putea să arate care este circuitul banilor negri într-o campanie electorală.

ACL: Pliantele au fost trimise pe numele Ionuţ Drăgoi

Liderii ACL Gorj s-au plâns, în cadrul unei conferinţe de presă, de faptul PSD le face o campaniei murdară la nivelul judeţului. Dan Vâlceanu a depistat că o editură de manuale şcolare a tipărit pliante anti-Iohannis, pe care le-a expediat către un angajat al PSD Gorj. „În Târgu Jiu au fost împărţite pliante denigratoare la adresa lui Klaus Iohannis, sunt pline cu fel de fel de minciuni. Avem dovezi că aceste pliante au fost trimise de tipografie pe numele lui Ionuţ Drăgoi, angajat PSD la sediul partidului. Pliantele au fost tipărite la tipografia Ama, o tipografie care tipăreşte manuale şcolare. V-am spus asta pentru a se vedea cum se lucrează cu presiuni inclusiv la tipografii. Probabil de asta elevii din clasele I nu au abecedar. Tipografiile nu au avut timp, pentru că aveau de lucru cu materialele comandate de PSD”, a declarat Dan Vâlceanu. Liderul PDL Gorj crede că pliantele denigratoare au fost plătite de PSD din bani publici, va şi plimbările lui Victor Ponta din timpul campaniei electorale.

pliante_anti_Iohannis_psd_5

Consilierul judeţean Alecu Drăgoi, aflat la sediul PSD în timpul conferinţei de presă, nu la serviciu, deşi lucrează la CE Oltenia, este tatăl lui Ionuţ Drăgoi, angajat la sediul partidului. Acesta a spus că el a comandat pliantele, pe persoană fizică, doar că le-a primit la partid.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: