Filip vrea să dea în judecată Guvernul Ponta

Primarii de oraşe vor să dea în judecată Guvernul României, nemulţumiţi că anveloparea blocurilor pe bani europeni se face doar la municipii, din 2013. Primarul din Rovinari Dorin Filip a declarat la Radio Infinit că deja a purtat discuţii cu mai mulţi edili, în Asociaţia Oraşelor din România, şi au redactat un document ce va fi trimis iniţial la Guvern.

Primarul a făcut proiecte pentru reabilitarea termică a celor 51 de blocuri din oraş, dar nici fostul ministru Elena Udrea, nici actualul, nu i-au dat finanţare.

„Au aprobat acest lucru şi nici nu au supus dezbaterii opiniei publice. Vom ajunge chiar la Bruxelles pentru că este nedreptate. Tot municipiile cu cei mai mulţi bani, iar noi oraşele putem să murim. Am fost la asociaţia oraşelor, unde sunt vicepreşedinte, şi o să facem un materiale să-l prezentăm ministerului şi vom ajunge până la Strasbourg şi vom da în judecată Guvernul României dacă este nevoie“, a spus Filip.

Dorin Filip mai are o nemulţumire: CEZ Electrica şi Distrigaz nu plătesc impozite locale. „Aceste firme sunt stat în stat în România. Cetăţeanului de rând îi luăm impozite şi pe un metru pătrat, dar acestor coloşi nu le luăm nimic. Este o mare nedreptate”, a spus acesta la Radio Infinit.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: