Filip vrea să dizolve Consiliul Local Rovinari. PNL: Nu este o chestie serioasă

Scandalul la Rovinari continuă. Primarul Robert Filip vrea să dizolve Consiliul Local, fiind supărat pe aleşii PNL care boicotează şedinţele şi nu votează proiecte importante menite să dezvolte oraşul. Edilul a făcut anunţul cu nici o oră înainte de şedinţa de îndată a Consiliului Local de vineri, 8 decembrie. Deşi proiectele au fost avizate de liberali, primarul Filip spune că merge înainte cu demersul său. Vrea să facă referendum pentru dizolvarea Consiliului Local Rovinari.

Primarul Robert Filip este în conflict de o bună bucată de timp cu aleşii PNL. „Au votat pentru că sunt speriaţi, eu am pus comunicatul înainte de şedinţă. Unul dintre liberali a votat împotrivă la toate proiectele, unul n-a venit. Proiectele au trecut, dar ca să evităm orice discuţie şi orice conflict, îi lăsăm pe oameni să facă alegerea. Să vedem ce zic oamenii. Cine a muncit? Eu cu echipa mea sau ei. Începem demersul săptămâna viitoare, luăm liste, strângem semnături. Dacă strângem 2.500 de semnături şi dăm drumul la referendum, atunci să se prezinte jumătate plus unu şi vedem ce este de făcut”, a declarat primarul din Rovinari, Robert Filip.

Şi în timp ce primarul tuna şi fulgera împotriva liberalilor, fostul său adversar din campania electorală, Laurenţiu Chivu, anunţa că este vorba despre un conflict artificial. „Imaturul Filip, vorbeşte mult, prost şi fără rost! Toate proiectele au fost aprobate de consilierii locali PNL, se pot accesa fonduri pentru toate proiectele de hotărâre depuse.  (...) Primarul, doreşte doar menţinerea unui conflict artificial”, a menţionat Chivu într-o postare pe contul său de Facebook, virgula pe care a plasat-o între subiect şi predicat fiind o greşeală care îi aparţine.

PNL: Un comportament total neserios

Decizia primarului de la Rovinari a fost aspru criticată de liderul liberalilor gorjeni. Dan Vîlceanu a spus că atitudinea primarului a fost una neserioasă. „Putea să aştepte să se termine şedinţa. Să vadă dacă vin sau nu vin. Nu este totuşi o chestie serioasă. Acesta este şi motivul pentru care nu vreau să am o polemică legată de Rovinari, pentru că şi prin aspectul acesta îmi dau seama că lucrurile sunt total neserioase. Avem de-a face cu un comportament total neserios. Dacă merge înainte, nu ştiu în ce măsură are atribuţii primarul să facă aşa ceva. Dacă găseşte justificarea, poate să facă acest lucru. Până la urmă, cetăţenii te judecă pentru ceea ce faci”, a comentat Dan Vîlceanu, preşedintele PNL Gorj.

Vizualizări: 1,661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: