Primarul Nioaţă a început în forţă al doilea mandat

Michy Nioaţă, primarul de la Bumbeşti Piţic, a început în forţă al doilea mandat. Reales în funcţie de doar o săptămână, edilul local grăbeşte lucrurile pentru a începe noi investiţii. În perioada următoare, va demara procedura de licitaţie pentru cea mai mare investiţie de până acum din comuna sa. Este vorba despre asfaltarea a patru drumuri comunale a căror valoare se ridică la aproximativ un milion de euro. Primarul PSD nu lasă nici politica pe loc secundar şi poartă tot mai multe discuţii în aceste zile pentru a face majoritate în Consiliul Local.

Primăria Bumbeşti Piţic a obţinut o finanţare de un milion de euro pentru asfaltarea a patru drumuri din comună. „În urmă cu o săptămână, am obţinut finanţare Măsura 7.2, cea mai mare investiţie de până acum de pe raza comunei. Investiţia vizează asfaltarea a patru drumuri comunale, pe fonduri europene, de aproximativ 8 kilometri. Este vorba despre: DC 28, care face legătura între drumul judeţean care duce la Baia de Fier şi drumul judeţean care duce la Novaci, drumul paralel cu râul Galbenul; DC 19 A, drum de 1,2 kilometri; DC 26, care a fost asfaltat doar pe o distanţă de 4 kilometri, iar acum se mai continuă cu 1,2 kilometri şi DC 23, în Cârligei Deal, pe o distanţă de un kilometru. Tot proiectul are o valoare de un milion de euro. Proiectul a fost aprobat, iar în termen de o lună trebuie să întocmim proiectul tehnic, după care vom demara procedura de licitaţie. Vrem ca lucrările să fie demarate în această vară”, a declarat Michy Nioaţă, primarul comunei Bumbeşti Piţic.
Nioaţă a obţinut al doilea mandat de primar cu circa 50% din voturi. Edilul local este mulţumit de rezultatul obţinut, ţinând cont de campania electorală defăimătoare care s-a dus împotriva lui. „Era normal să fie apreciată munca, după câte s-au realizat pe raza comunei. Am avut emoţii pentru că a fost o campanie foarte mizerabilă în care contracandidaţii mei m-au defăimat, de la ameninţări cu DNA şi până ameninţarea familiei. Dar electoratul nu mai este ca altădată, nu poate fi minţit, apreciază faptele”, a declarat Michy Nioaţă.
MAJORITATE
Pe lângă demararea unor noi investiţii, edilul local se preocupă şi de formarea majorităţii în Consiliul Local. „Nu am majoritate, acum se negociază pentru obţinerea majorităţii. Noi avem doar 4 din 11 consilieri, la ora actuală structura Consiliului Local ar fi următoarea: 4 consilieri PSD, 2 consilieri PNL, 2 consilieri PSRo, un consilier România Mare, unul ALDE şi unul PMP. Vom lua consilierul ALDE, dar ne mai trebuie încă unul”, a precizat primarul Nioaţă.

Vizualizări: 729

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: