Apă potabilă în Baia de Fier până la sfârşitul anului

Primăria Baia de Fier investeşte peste trei milioane de euro în sistemul de canalizare şi construirea unei staţii de epurare, precum şi în modernizarea sistemului de alimentare cu apă. În momentul de faţă, deja se lucrează la îmbunătăţirea utilităţilor de pe raza comunei. Primarul Dumitru Turbăceanu speră ca până la sfârşitul anului locuitorii din Baia de Fier să beneficieze de apă potabilă. În afară de utilităţi, autorităţile locale sunt interesate şi de obţinerea fondurilor europene pentru asfaltarea drumurilor.

Proiectul privind reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă are o valoare de peste 3 milioane de lei şi prevede: - sursa de apă se va asigura din modernizarea captărilor existente şi amenajarea uneia noi; - staţie de tratare a apei brute captate; - înmagazinare apă în două rezervoare de 300 mc şi 200 mc; - reabilitare aducţiune pe o lungime de 500 de metri liniari. - executarea reţelei de distribuţie a apei potabile, pe o lungime de 4,478 kilometri; -amplasarea hidranţilor exteriori de incendiu, conform normelor în vigoare.
Potrivit proiectantului, pentru asigurarea volumului necesar de apă la nivelul comunei, se vor monta două rezervoare metalice, cu volumul de 300 metri cubi şi 200 metri cubi. Rezervorul de 300 metri cubi se va monta în incinta staţiei de tratare existente, lângă staţia de tratare nouă, urmând ca rezervorul de 200 metri cubi să se monteze într-o gospodărie nouă, propusă de către beneficiar. În privinţa modernizării sistemului centralizat de canalizare şi epurare în comuna Baia de Fier, proiectul are o valoare de circa 10 milioane de lei şi prevede realizarea reţelei de canalizare pe o lungime de 9,180 kilometri; cămine de vizitare pe traseul reţelei; staţie de pompare; staţie de epurare. Lucrările se află deja într-un stadiu avansat, iar autorităţile locale speră ca până la sfârşitul acestui an locuitorii din satul Baia de Fier să beneficieze de apă potabilă. „În momentul de faţă, în Baia de Fier avem două proiecte în derulare. Se lucrează la introducerea reţelei de canalizare şi la reţeaua de apă. Sperăm ca până la sfârşitul anului să avem apă potabilă în Baia de Fier. Deja se lucrează şi în munte”, a declarat Dumitru Turbăceanu, primarul de la Baia de Fier.
MERIT
Meritele primarului Dumitru Turbăceanu au fost recunoscute de către localnici, care pe 5 iunie i-au acordat votul pentru un nou mandat. Turbăceanu a obţinut aproximativ 74% din voturi, procent care i-a asigurat şi majoritatea în Consiliul Local. „Rezultatul a fost unul bine meritat după activitatea pe care am prestat-o în cei patru ani. Mi-am dat seama că electoratul a fost mulţumit, de asta am obţinut 74%. Am suficiente obiective în derulare, iar pe viitor îmi doresc să rezolvăm problemele cu infrastructura, să funcţioneze reţeaua de apă şi canalizarea. Avem proiecte în derulare pentru potabilizarea apei, vrem să avem apă potabilă pe toată raza comunei. Sunt multe lucruri de făcut, vreau să realizez cât mai multe, dar nu vreau să promit ceva ce nu pot face. Mai bine promisiuni mai puţine şi realizări mai multe”, spune primarul Turbăceanu.

Vizualizări: 636

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: