Finanţele ameninţă cu amenzi pe cei care uită de formularul 205

Persoanele fizice cât şi cele juridice, care nu şi-au depus declaraţia informativă cu privire la impozitul reţinut pe veniturile cu regim de reţinere la sursă, până la data de 30 iunie a acestui an riscă să primească amendă de până la 5000 de lei.

Reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj susţin că vor lua măsuri în cazul în care gorjenii nu depun formularul 205 până la data de 30 iunie 2010.”Impozitele declarate prin acest formular la data de 30 iunie 2010 sunt impozite finale şi sunt aferente veniturilor cu regim de reţinere la sursă a impozitului, altele decât veniturile din salarii sau veniturile declarate prin acest formular până la data de 1 martie 2010”, a declarat Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt DGFP Gorj. Formularul 205 se completează şi se depune pentru impozitele reţinute aferente veniturilor din activităţi desfăşurate în baza contractelor sau convenţiilor civile, din dividente, câştigurile din transferul titlurilor de valoare cu impunere finală, veniturile din pensii, activităţi agricole, premii şi jocuri de noroc şi altele. Declaraţia se depune la organul fiscal la care persoanele sunt înregistrate în evidenţa fiscală.

Gorjenii care nu vor putea să depună declaraţia până la termenul limită sunt pasibili de amendă. ”Nedepunerea formularului până la data de 30 iunie 2010 se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 şi 1000 de lei în cazul persoanelor fizice şi cu amendă între 1000 şi 5000 lei în cazul persoanelor juridice”, a spus purtătorul de cuvânt al DGFP Gorj.

Pentru fiecare dintre categorii de venit persoanele trebuie să depună câte o declaraţie informativă. Persoanele fizice care au beneficiat în 2009 de venituri impozitate prin reţinerea la sursă a impozitului nu au obligaţia să declare.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: