Finanţişti rămaşi fără post, deşi au promovat examenul

Un număr de 16 salariaţi ai fostei Direcţii Generale a Finanţelor Publice Gorj au rămas fără post în cadrul noii Administraţii Judeţene a Finanţelor Publice, deşi au promovat examenul de testare profesională. Cele 32 de posturi de execuţie vacante disponibile în cadrul noii unităţi au fost ocupate de cei care au obţinut punctajul cel mai mare la examen. Cei rămaşi fără post mai pot spera la locurile rămase vacante la nivelul regiunii.

La interviu, toţi cei 48 de candidaţi au obţinut minimul cerut pentru promovarea probei, dar având în vedere numărul de posturi pe care au candidat, au fost admişi doar o parte dintre aceştia. Admiterea s-a făcut pe baza punctajului total obţinut la cele două probe. „Proba interviului s-a susţinut conform Regulamentului pentru organizarea şi desfăşurarea examenului de testare profesională pentru funcţionarii publici ale căror funcţii au fost supuse reorganizării, regulament publicat pe site-ul ANAF. La interviu, toţi candidaţii au obţinut peste 50 de puncte, dar având în vedere numărul de posturi pe care au candidat, au fost admişi 32. În cadrul interviului s-au testat cunoştinţele, abilităţile şi aptitudinile candidaţilor. În perioada următoare se centralizează la nivelul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală posturile care au rămas vacante în urma reorganizării urmând să se facă o realocare a personalului disponibilizat”,a  declarat Luminiţa Penciu, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Deşi iniţial la acest examen de promovare profesională s-au înscris 58 de

candidaţi, opt dintre aceştia nu s-au mai prezentat iar alţi doi nu au promovat proba scrisă. Conform declaraţiilor reprezentanţilor Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj, nu a fost depusă vreo contestaţie din partea celor care au susţinut examenul. 

În urma reorganizării ANAF, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj şi-a pierdut personalitatea juridică devenind Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, fiind coordonată de Direcţia Regională a Finanţelor Publice de la Craiova.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: