Finii senatorului Greblă, acuzaţi de trafic de persoane și spălare de bani

Damian Andronache, finul de cununie al senatorului PSD Toni Greblă și fostul ginere a lui Ion Bârcină zis Goeru, împreună cu părinții, unchiul și bunicul lui sunt cercetați de procurorii DIICOT sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, trafic de persoane și spălare de bani. Ieri de dimineață, anchetatorii au făcut trei percheziții la locuințele clanului Andronache din Bengești Ciocadia și trei persoane au fost duse la direct la audieri cu duba mascaților. Finul lui Toni Greblă nu a fost găsit la domiciliu, iar bunicul acestuia, bulibașa din Bengești-Ciocadia,  este internat în spital.

Anchetatorii au descins ieri, la primele ore ale dimineții, la trei locuințe ale clanului Andronache din Bengești Ciocadia de unde au ridicat bani, săbii, pistoale și o cantitate însemnată de bijuterii. Trei persoane au fost duse la audieri. Este vorba de foștii cuscrii ai lui Ion Bârcină zis Goeru, Radian Andronache şi soția lui, dar și un frate al acestuia. Tatăl lui Damian Andronache nu știe de ce a fost dus la audieri și spune că cei mai indicați să ofere informații ar fi cei de la DIICOT. „Noi nu știm de ce ne-au chemat. Băieții de la DIICOT știu mai bine. Noi nu am dus niciodată fete în Norvegia să se prostitueze. Nu vreau să discut despre asta. Nu ne-au pus prea multe întrebări. Cred că sunt reclamații contra noastră”, a declarat Radian Andronache.

Nici fratele acestuia nu a dat prea multe informații, a recunoscut doar că ei se ocupă cu vânzarea bijuteriilor: „Ne-au adus la audieri pentru verificări. Noi vindem inele de aur. Ne-au întrebat de toate, dar de fete nu au spus nimic”.

Fetele, obligate să fure şi să se prostitueze

Din probatoriul administrat în acest dosar se pare că cei cinci membri din clanul Andronache racolau fete din Gorj și Vâlcea, pe care le duceau în țările nordice unde erau puse să se prostitueze și să muncească pentru ei. Acestea erau nevoite să vândă flori și pălării, dar și să fure bani de la clienții cărora le ofereau servicii sexuale contra cost. Cei din acest clan mai sunt cercetați și că ar fi vândut bijuterii false. Anchetatorii au intrat pe fir după ce zece din părțile vătămate au depus plângeri. „Avem în lucru un dosar cu trafic de persoane și am făcut mai multe percheziții în comuna Bengești-Ciocadia, ca să stabilim câteva aspecte infracționale în acest dosar. Au fost trei percheziții domiciliare și am adus la audieri trei persoane, urmând a mai fi aduse încă două și vom stabili măsurile care se impun. Acuzațiile sunt constituire de grup infracțional organizat, trafic de persoane și spălare de bani. Aceste persoane au racolat mai multe femei din Gorj și județul Vâlcea, pe care le-au exploatat sexual ori prin muncă în țările nordice Norvegia, Suedia și Lituania. Exploatare înseamnă că le puneau fie să se prostitueze, fie să vândă flori, pălării, un lucru mai curat să spunem. Munceau în folosul lor, al acuzaților. De asemenea, le puneau pe fete să fure de la persoanele cu care aveau raporturi sexuale. Ei plasau și bijuterii false, am găsit mai multe, câteva kilograme de bijuterii falsificate, bani falși. Despre aceste acuzații, ei urmează să declare, dar recunosc câteva dintre aspecte. Sunt circa 10 părți vătămate care au depus plângeri”, a declarat procurorul Vasile Popescu de la DIICOT Biroul Teritorial Gorj.

La audieri ar fi trebuit să ajungă și fostul ginerele a lui Goeru care a fost cununat de senatorul Toni Mihail Grebă în aprilie 2010 și care nu a fost găsit la domiciliu, dar și bunicul acestuia, Bulibașa din Bengești Ciocadia, care în acest moment este internat în spital.

ANTECENDENTE

Bulibașa Constantin Andronache a mai fost implicat într-un scandal în septembrie 2009. Atunci el și alți cinci bărbați au ajuns după gratii pentru că s-au înarmat cu bâte şi topoare ca să-şi facă singuri dreptate, după ce altcineva îi căutase pe acasă pentru a le aplica o corecţie. Tot tărăboiul a pornit de la o fată.

Vizualizări: 266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: