Firmă a CEO Oltenia cu zero angajaţi, pe pierdere

O societate a Complexului Energetic Oltenia este pe pierdere încă de la înființare. Este vorba despre CEO - Trading SRL, o firmă ce are ca obiect de activitate comercializarea energiei electrice. Firma administrată de Ionel Ilie a fost înființată în septembrie 2014, de Laurențiu Ciurel, și de atunci este pe pierdere.
CEO - Trading SRL a fost înființată, spunea directorul Laurențiu Ciurel, pentru a compensa lacunele legii, care nu permite producătorilor să exporte direct. Ciurel spunea că prin această firmă va putea exporta energie.  „După înfiinţarea CEO Trading, în urma analizei pieţelor, se va stabili cantitatea care se va putea exporta. Avem la această oră, în SEN, peste 1000 MW disponibili doar în CE Oltenia”, a declarat managerul CE Oltenia, în interviul dat către bizenergy.ro. 
Firma a fost înființată și administrator a fost numit Ionel Ilie, directorul de la Ofertare-Vânzare de atunci, acum director general executiv. Deși înființată în septembrie 2014, în decembrie 2014 a înregistrat o pierdere de 6.417 de lei.
În 2015 pierderea s-a dublat. Firma produce pierderi chiar dacă nu are angajați și nu s-a exportat prin aceasta. Astfel, la 31 decembrie 2015 pierderea este de 14.536 de lei. Auditul financiar a fost făcut de Mariana Somnea.
Un motiv pentru care CEO- Trading a fost înființată degeaba este că nu are licențele necesare pentru a face export de energie. Ciurel voia să găsească formule de export în condițiile în care nu reușea să vândă nimic în țară. La această activitate nu se pricepe însă oricine. Firmă de trading are și Hidroelectrica, în Serbia, dar aceasta chiar funcționează. Acționarii CE Oltenia vor discuta pe 11 iulie situația financiară de la CEO- Trading, acoperirea pierderilor și descărcarea de activitate a administratorului.

Galerie foto


Vizualizări: 6,185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: