Firma de salubrizare Bayon stoarce gorjenii de bani

12 localităţi din Gorj, constituite în asociaţia Intercomunitară ADIS, de la nivelul Consiliului Judeţean Gorj, au crezut că au scăpat de probleme deşeurilor menajare după ce firma Bayon a câştigat licitaţia, însă nu a fost aşa. Majoritatea primarilor se plâng că tarifele percepute de firma Bayon. Această firmă a câştigat la sfârşitul anului trecut licitaţia potrivit căreia ar trebui să încheie contracte de colectare a deşeurilor menajere cu cele 12 primării. Mai mult decât atât chiar reprezentanţii firmei respective regretă că au venit în judeţul Gorj pentru că, spun ei, nu au încheiat contractele estimate la început.

Primarii localităţilor care au încheiat contracte de salubrizare cu firma Bayon susţin că tarifele percepute de aceasta sunt foarte mari însă au fost nevoiţi să accepte pentru că nu aveau altă soluţie şi mai mult decât atât a fost singura firmă care s-a prezentat la licitaţie. „La noi în comună au încheiat 300 de contracte, eu sper ca numărul lor să crească, deşi tarifele sunt cum sunt dar trebuie să ne supunem, nu avem altă soluţie, dacă aşa au fost licitate nu mai putem face noi obiecţii. Poate se datorează şi faptului că nu a mai participat nimeni la licitaţie. A fost o licitaţie organizată de Consiliul Judeţean la sfârşitul anului trecut. Acum sperăm să-şi facă treaba bine şi atât”, a declarat Ion Ciobea, primarul comunei Muşeteşti.

Tarife mari

Tarifele percepute de această firmă se ridică la 5 lei pe persoană fizică şi 50 de lei pe persoană juridică, iar colectarea are loc o dată pe săptămână în mediul rural şi o dată sau de câte ori este nevoie în oraşe. „Tarifele sunt destul de mari având în vedere că la Bumbeşti Jiu puterea economică nu este chiar foarte mare, a crescut foarte mult tariful şi oamenii din Bumbeşti nu prea mai au bani. Până acum avem cred că mai mult de 1.500 de contracte pe persoană fizică. Despre firma respectivă nu ştiu prea multe, ştiu că a fost selectată de Consiliul Judeţean, mai precis de ADIS şi a câştigat licitaţia. La noi în oraş colectează cam din data de 25 martie”, a declarat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu. Şi viceprimarul din Turcineşti s-a opus. Acesta a considerat că suma este prea mare şi nu a încheiat nici un contract.

Preşedintele ADIS, Radu Angheloiu, spune că nicio altă firmă cu acest specific nu s-a arătat interesată de concesionarea acestui serviciu motiv pentru care au semnat contractul cu firma Bayon. „Nu mai ţin minte când a fost licitaţia, dar ştiu că Bayon a fost singura firmă care s-a arătat interesată, deşi am dat termen nicio altă firmă nu s-a prezentat. Oricum contractul de concesionare pentru aceste servicii a fost semnat pe 6 ianuarie”, a declarat Radu Angheloiu.

Supăraţi sunt şi cei de la firma de salubrizare

Nemulţumirea nu este numai de partea primarilor care au încheiat contracte ci culmea şi de partea reprezentanţilor firmei Bayon care spun că nu a fost tocmai o afacere venirea în judeţul nostru, ei mai având contracte doar cu judeţele Alba, Ilfov, Bihor şi municipiul Bucureşti.

„Preţul pe persoană fizică este 5 lei iar pe persoană juridică 58,44 de lei. Este un preţ bun pentru că facem sute de kilometri pe zi. Nu putem duce un utilaj de sute de mii de euro în judeţ pentru câţiva saci de gunoi. Este lipsă de interes din partea primarilor. Nu avem contracte până acum. Primarii ar trebui să anunţe oamenii. Dacă nu o să avem contracte o să vedem ce facem, luăm măsuri“, a spus reprezentatul zonal al firmei Bayon, Ion Ghindoc.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: