Expertiză în cazul angajatului CEO electrocutat la Pinoasa

Comisia desemnată de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj care a efectuat cercetări la cariera Pinoasa din cadrul CE Oltenia după ce un angajat al unităţii miniere şi-a pierdut viaţa la locul de muncă a solicitat un punct de vedere de la un expert.

Inspectorii de muncă au considerat că este nevoie de o expertiză tehnică în acest caz pentru a determina cauzele exacte care au condus la decesului lui Constantin Cartianu, electrician în vârstă de 44 de ani în cadrul unităţii minere. „ITM Gorj a solicitat o expertiză tehnică vis-a-vis de eveniment. E mai bine aşa, să ai suport, un punct de vedere autorizat. E normal să se prelungească termenul de comunicare a rezultatului anchetei până ce vine raportul de expertiza tehnică. Expertiza este făcută de un expert agreat de tribunal, pe partea electrică. Şi astăzi (n.red. miercuri-3 iunie a.c.) expertul este la Pinoasa. Cred că în 15 zile poate duce la bun sfârşit expertiza. A vorbit şi cu colegii persoanei decedate, am vorbit şi noi, şi cu şeful de sector”, a declarat Eugen Başoldea, şef serviciu în cadrul Compartimentului de Control Securitate şi Sănătate în Muncă din cadrul ITM Gorj. 

Tragicul eveniment a avut loc vineri, 15 mai, în jurul orelor 10. Constantin Cartianu, angajat de circa 19 ani în cadrul companiei, efectua intervenţii la celula electrică a unui utilaj minier de la depozitul de cărbune al carierei Pinoasa, timp în care s-a produs un scurtcircuit electric. Bărbatul a suferit arsuri grave pe faţă, mâini şi torace, pe circa 50% din suprafaţa corpului. De la spitalul din Rovinari a fost transportat cu elicopterul la Spitalul de Arşi din Bucureşti, însă medicii nu l-au mai putut menţine în viaţă. 

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: