Firma lui Dian Popescu, supărarea dintre Mazilu şi Fugaru

Primarul şi viceprimarul oraşului Târgu Cărbuneşti nu mai colaborează. La şedinţa de Consiliul local de aseară au fost vizibile tensiunile dintre cei doi. Şeful liberalilor gorjeni, Dian Popescu, ar putea sta la baza acestei neînţelegeri dintre edili dat fiind că viceprimarul Ion Fugaru l-a acuzat pe primarul Mihai Mazilu de concesionarea pe ochi frumoşi a terenurilor din Cărbuneşti. A dat şi exemplu. Firma lui Popescu a concesionat 2.000 de metri pătraţi pentru realizarea unei fabrici de betoane pentru care primăria nu a încasat niciun leu de la beneficiar.

Cei doi s-au contrat la mai toate proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi de la şedinţa de consiliu ce a avut loc ieri după-amiază. În primă fază Fugaru s-a opus adoptării unui proiect de hotărâre iniţiat de primar care prevedea realizarea unei investiţii cu o valoare de 30 de milioane de euro respectiv o staţie de energie verde, lucru care l-a enervat la culme pe primarul Mazilu. Fugaru a spus că firma care intenţiona să realizeze investiţia are circa 160 de miliarde de lei vechi datorii către stat. „Nu putem concesiona un teren unei firme care are datorii de miliarde la stat. Eu nu mă contrez cu nimeni, eu vorbesc după lege, nu pot fi de acord să fac compromisuri în defavoarea cetăţenilor”, a spus Fugaru.

Mazilu: Atmosfera nu mai este prietenoasă

Primarul Mihai Mazilu spune că şi-a dat seama în cel de-al 12-lea ceas cu ce om stă „la primărie”. „Este prima şedinţă când atmosfera nu mai este prietenoasă. Echipa cu care am mers până acum nu mai e pe aceeaşi lungime de undă. Mă refer la o parte din consilierii locali şi domnul viceprimar. Stai cu un om zeci de ani în casă şi nu-ţi dai seama până în ceasul al 12-lea ce fel de om este”, a spus Mazilu.

El este dezamăgit însă că nici măcar consilierii PNL, colegii săi de partid, nu au fost de partea lui. „O să fac public numele consilierilor care s-au opus realizării acestei investiţii, să afle şi locuitorii acestui oraş din ce motiv nu s-a mai făcut această staţie de energie verde în zonă. Sun dezamăgit că au votat împotrivă chiar consilierii PNL ”, a spus Mazilu.

Dian Popoescu, mărul discordiei?!

Fugaru i-a reproşat primarului Mazilu la şedinţa de consiliu local de ieri că nu-şi face datoria şi lasă să treacă cu vederea faptul că şeful său de partid, liberalul Dian Popescu, nu-şi achită datoriile pe care le are către Primăria Cărbuneşti.

Ion Fugaru, viceprimarul oraşului Târgu Cărbuneşti este foc şi pară pe şeful liberalilor gorjeni Dian Popescu căruia i-a transmis public că nu ştie muncă de administraţie. El i-a transmis lui Dian Popescu să-şi plătească datoriile care le are către primăria Cărbuneşti, respectiv chiria unui teren în suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi unde ar trebui ca firma Maserati a liberalului Dian Popescu să construiască o staţie de betoane şi să nu se mai preocupe de administraţia din Cărbuneşti. „S-a lăudat la televizor că este mare investitor şi-mi spune mie că nu ştiu muncă de administraţie. Nu este un mare investitor. A făcut presiuni asupra salariaţilor să-i dăm acest teren. Au trecut opt luni şi nu a făcut nimic, nu au început nici lucrările şi nici concesionarea nu s-a plătit. Primăria Cărbuneşti nu este oraş de binefacere, să dăm terenuri la orice neavenit”, a precizat Ion Fugaru.

Primarul Mihai Mazilu a promis că va lua măsuri împotriva lui Dian Popescu în această privinţă „Dacă nu şi-a plătit datoriile la timp i se vor percepe penalităţi. Nu voi ţine cont că îmi este şef la partid”, a precizat acesta.

FUGARU A UITAT DE DEMISIE

Fugaru nu-şi mai dă demisia din funcţia de viceprimar al oraşului Târgu Cărbuneşti. El spune că  a revenit asupra deciziei în urma unei discuţii cu o parte din consilierii locali care i-au spus că este un laş dacă pleacă de la primărie. 

Galerie foto


Vizualizări: 284

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: