Scaunul lui Fugaru, dorit din nou de pesedişti

Liberalii şi social democraţii şi-au dat mâna pentru schimbarea viceprimarului Ion Fugaru din Târgu Cărbuneşti. Acuzaţiile vin chiar dinspre Fugaru, care până mai ieri avea o colaborarea foarte bună cu primarul liberal Mihai Mazilu. Acesta din urmă neagă înţelegerea cu PSD, dar recunoaşte că au fost „unele devieri”.

Ion Fugaru îl acuză pe unul din liderii PSD Gorj, Andrei Maioreanu, că trage sforile pentru înlăturarea sa din funcţie şi numirea pesedistului Iulian Călina. Mai mult, Fugaru spune că de data asta liberalii vor face jocurile PSD, primarul Mazilu primind girul preşedintelui PNL Gorj, Dian Popescu, pentru această schimbare.

Fugaru este însă liniştit şi spune că nu va fi înlăturat chiar aşa uşor din funcţia pe care o deţine la Cărbuneşti. „Să schimbi un viceprimar este un lucru destul de dificil şi să ştiţi că sunt foarte relaxat din acest punct de vedere. Maioreanu este prea mic în politică să mă tem de el”, susţine Fugaru. Mai mult, acesta şi-a adus aminte că prin 2002 era la PSD şi nu exclude o trece la acest partid: „Nu exclud posibilitatea de a trece la PSD. Cum ştiţi, în politică totul este posibil. Nu pot face o declaraţie foarte clară acum, dar având în vedere protocolul care va fi încheiat între PSD şi PRM, totul este posibil”.

Maioreanu recunoaşte, Mazilu nu

Andrei Maioreanu susţine că PSD merită postul de viceprimar pentru că are cinci consilieri la Târgu Cărbuneşti, spre deosebire de partidul lui Fugaru, PRM, care a dat un singur consilier: „Ceea ce ştiu foarte clar este că Partidul Social Democrat, prin voturile obţinute în 2008 şi având un număr de cinci consilieri locali, are legitimitatea de a deţine funcţia de viceprimar”.

Primarul Mazilu crede că nu a sosit încă momentul despărţirii de Fugaru. „Îmi pare rău că Fugaru se gândeşte la aşa ceva. Eu spun omului în faţă, indiferent cine ar fi, iar dacă voiam asta îi spunem. Nu neg că au fost uşoare devieri, dar eu cred că avem maturitatea de a trece peste aceste probleme, iar atunci când nu va mai merge în mod real vom acţiona în consecinţă”, susţine Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: