PDL Gorj continuă prigonirea propriilor directori

Directorul Medservmin este al doilea şef din minerit a cărui schimbare este dorită de PDL Gorj - aripa Ruşeţ, după ce o încercare similară a eşuat săptămâna trecută, în cazul directorului EMC Rovinari. Deputatul Cosmin Popescu, fost preşedinte interimar al PDL Gorj înainte de numirea lui Ruşeţ, atrage atenţia că este vorba de o schimbare pe criterii politice, nu profesionale.

Marcel Iacobescu, directorul Medservmin, a fost schimbat ieri din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, locul lui fiind luat de Mircea Mezinca, consilier în cadrul SNLO. Iacobescu se aşteaptă acum să fie schimbat şi din funcţia de director al unităţii.

Burlan a propus schimbarea

Schimbarea din funcţia de preşedinte al Consiliului de Asministraţie a avut loc ieri în urma unei şedinţe a Adunării Generale a SNLO. Propunerea de schimbare a venit din partea directorul SNLO, Daniel Burlan, dar a fost condamnată de deputatul Cosmin Popescu. “Nu mi se pare corectă această schimbare. Domnul Iacobescu a avut rezultate bune, deci nu a fost schimbat pe linie profesională, a fost schimbat politic. Mă aştept să fie schimbat şi din funcţia de director al societăţii”, a declarat deputatul Cosmin Popescu. Suspiciunile lui Popescu au o bază reală, dacă avem în vedere cine sunt cei care au votat schimbarea: doctorul Dârnu şi sindicalistul Etăgan, doi apropiaţi ai lui Condescu.

Marcel Iacobescu nu a fost însă foarte surprins de această decizie, deoarece spune că în în urmă cu câteva luni a avut o discuţie cu Daniel Burlan despre această schimbare pe care la momentul respectiv a cerut-o chiar el. “Nu mă miră schimbarea. Eu am avut o discuţie în urmă 5 luni cu domnul Burlan şi i-am spus că nu prea mi se pare normal să fiu şi director şi preşedinte al CA, adică eu să propun în calitate de director şi să votez tot eu în CA. Mă aştept să fiu însă schimbat şi din funcţia de director deoarece mandatul meu este pe o perioadă determinată”, a declarat Marcel Iacobescu, directorul Medservmin.

PRECEDENT

Directorul general al CE Rovinari, Tiberiu Trotea, a avut o încercare similară săptămâna trecută, când a cerut consiliului de administraţie înlocuirea lui Gore Popescu, directorul EMC Rovinari, cu Gheorghe Daviţoiu, un apropiat al PSD. Decizia a fost însă amânată, din motive care nu au fost date publicităţii.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: