Morega primeşte răspunsuri de la miniştri mai repede decât Ruşeţ

Principiul care-l călăuzeşte de-o viaţă, acela că nu contează culoarea pisicii, ci numărul şoarecilor pe care îi prinde, pare să se confirme încă o dată pentru independentul Dan Morega. Acesta a primit răspuns la o interpelare de la ministrul transporturilor, Anca Boagiu, înaintea senatorului Ion Ruşeţ, ambii parlamentari de Gorj interesându-se de soarta drumului dintre Bumbeşti Jiu şi Rovinari. Deşi Ruşeţ a întrebat primul, răspunsul l-a primit Morega.

Senatorul Ruşeţ este coleg în PDL cu Boagiu şi, în plus, a adresat întrebări în scris despre soarta drumului cu pricina cu o zi înaintea lui Morega, dar aceste mici avantaje par să nu-i fi fost de folos.

Conform informaţiilor oficiale afişate pe paginile de internet de la Senat şi Camera Deputaţilor, Ruşeţ încă nu a intrat în posesia răspunsului de la Boagiu, ministrul transporturilor scriindu-i deocamdată doar lui Morega. Şi dacă i-ar fi răspuns şi senatorului, veştile pentru gorjeni oricum nu erau dintre cele mai bune.

Boagiu menţionează în răspunsul dat la interpelarea lui Morega că lucrurile se vor urni din loc tocmai la primăvară. „Consultantul Hyder a întârziat predarea Detaliilor de Execuţie către constructorul Vegyepszer. Prin scrisoarea nr. 93/20267 din 08.10.2007 Consultantul a primit o notificare de reziliere. Detaliile de execuţie pe care beneficiarul le-a aprobat în august 2008 au primit aprobarea finală a Consultantului în aprilie 2009. Constructorul Vegyepszer a avut o mobilizare slabă, nu a avut suficient personal specializat şi nu şi-a asigurat stocuri de materiale, staţii de asfalt şi staţii de beton. Constructorul şi-a motivat ritmul scăzut de lucru prin lipsa Proiectului Detaliilor de Execuţie şi prin lipsa unui flux de numerar corespunzător, considerând că nu a fost plătit pentru lucrările executate”, menţionează Boagiu în răspunsul dat lui Morega, până acum fiind realizat mai puţin de 5% din proiectul respectiv de reabilitare a unuia dintre cele mai circulate drumuri din judeţ.

VIN SPANIOLII

Prefectul Liviu Andrei a menţionat ieri că a participat la o întâlnire cu Boagiu pe tema drumului respectiv şi că i s-a cerut să propună o firmă care să preia proiectul respectiv. Andrei i-a nominalizat pe spaniolii de la FCCC Barcelona, cei care au realizat tronsonul de la Rovinari la Filiaşi.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: