Prefectul Andrei, la şedinţa PDL din restaurantul President

Prefectul de Gorj, Liviu Andrei, şi-a încălcat ieri atribuţiile de înalt funcţionar public, participând la o şedinţă a Partidului Democrat Liberal, care a avut loc la un restaurant din Rovinari. Mai mult, prefectul i-a convocat pe primarii PDL la această şedinţă, la care a participat şi senatorul Ion Ruşeţ. Prinşi de jurnalişti asupra faptului, participanţii la discuţii s-au încurcat în minciuni. Cei mai mulţi au spus că au fost la ziua prefectului, numai că acesta s-a născut pe 1 ianuarie. Iar Sf. Andrei este abia peste câteva zile şi oricum pentru prefect este nume de familie. Deputatul Cosmin Popescu a declarat aseară la Gorj TV că, dacă se va dovedi implicarea politică a prefectului, va sesiza atât guvernul, cât şi Biroul Permanent Naţional al PDL.

Întâlnirea a avut loc ieri, în jurul orei 16.00, la restaurantul President din Rovinari, aparţinând familiei primarului Dorin Filip. Au fost acolo prefectul Andrei, subprefectul Romanescu, primarii PDL din Dăneşti, Bălăneşti, Roşia de Amaradia, Bâlteni, Ţicleni, Tismana şi Rovinari, precum şi senatorul Ruşeţ. Surse din PDL susţin că nu este pentru prima dată când Andrei face şedinţe cu aripa Ruşeţ din PDL la restaurantul naşului său din Rovinari.

Ion Ruşeţ a declarat că întâmplător a fost în acelaşi restaurant cu prefectul, deoarece au participat la două şedinţe diferite. „M-am întâlnit cu nouă consilieri locali pentru a ne cunoaşte. Eu nu am fost la întâlnirea cu primarii, au fost două întâlniri separate, întâlnirea cu consilierii a fost la ora 15:30 şi am stat foarte puţin. Liviu Andrei nu a fost la întâlnirea la care am fost eu, el s-a întâlnit cu primarii”, a precizat Ion Ruşeţ.

Liviu Andrei a ajuns la întâlnire cu maşina de serviciu. El a plecat pe uşa din dos imediat după preşedintele PDL Gorj, dar nu a putut fi contactat.

Vlăduleanu: „Prefectul ne-a chemat să discutăm probleme de partid”

Primarul din Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, susţine că a fost convocat la şedinţă de prefectul Liviu Andrei. „A fost o şedinţă, prefectul a convocat-o, iar scopul întâlnirii a fost acela de a discuta probleme de partid. Iar eu m-am dus acolo doar pentru că vreau ca cel care va face ceva pentru comuna Bâlteni să aibă atenţia de care are nevoie”, a precizat acesta, menţionând că nu a stat decât zece minute la discuţii.

Primarul oraşului Tismana, Costel Buzianu, a ieşit pe uşa din faţă din local, dar nu a vrut să stea de vorbă cu ziariştii. Ne-a transmis doar că se află la o mică plimbare prin Rovinari. „Am venit să mă plimb, ce, n-am voie-”, a spus acesta.

Filip şi Cotojman au fost la… ziua prefectului

Unii primari s-au înţeles să spună că au fost la ziua prefectului Liviu Andrei. Numai că s-au încurcat, unii au fost la ziua de naştere a prefectului (care a fost pe 1 ianuarie), iar alţii la ziua de nume… Andrei. Numai că Sf. Andrei este abia peste câteva zile, iar pentru prefect acesta este nume de familie, nu de botez. Primarii au ţinut să ne asigure că i-au cumpărat prefectului şi cadouri.

Primarul Comunei Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, a declarat că a fost la ziua de naştere a prefectului. „A fost ziua de naştere a prefectului, nu a fost o şedinţă, nu s-a discutat de politică. I-am dus şi un cadou, nu vă spun ce, dar a fost ceva simbolic”, a declarat acesta.

Dorin Filip, primarul oraşului Rovinari, a spus că evenimentul sărbătorit a fost Sf. Andrei. „Nu mai are voie omul să mănânce o friptură, peste două zile este Sfântul Andrei, prefectul pleacă în străinătate o săptămână şi dădu o friptură de ziua lui şi veniră care putură, au venit mai mulţi primari. A fost şi şedinţă de consiliu local la ora 12 care s-a terminat la ora 16 şi după şedinţă domnul Ruşeţ s-a întâlnit la restaurant cu consilierii locali pentru a-i cunoaşte, asta a fost tot”, a precizat Dorin Filip, primarul oraşului Rovinari.

Cosmin Popescu: „Prefectul îşi depăşeşte atribuţiile”

Deputatul PDL Cosmin Popescu a declarat aseară la Gorj TV că prefectul şi-a depăşit atribuţiile: „Liviu Andrei îşi depăşeşte atribuţiile de funcţionar public. Nu contest faptul că este ataşat de PDL, dar nu este membru PDL. Dacă era vorba de o discuţie cu autorităţile locale, locul şedinţei era în prefectură. Nu vreau să spun că întâlnirea a avut alt scop decât o simplă informare sau sărbătorirea anticipată a domnului Liviu Andrei. Dacă a fost o discuţie politică, mi se pare nefiresc ca această invitaţie să fie făcută de prefectul judeţului Gorj. Probabil că domnul Ruşeţ o să ne spună care a fost scopul întâlnirii, dacă a fost una privată, fără conotaţii politice, nu am nicio problemă. În caz contrar, voi sesiza atât guvernul, cât şi Biroul Permanent Naţional al PDL”.

Restaurantul lui Filip, păzit de consilierii locali

Dincolo de implicarea politică a prefectului Andrei, la fel de surprinzătoare a fost atitudinea unui consilier local, care le-a cerut jurnaliştilor să părăsească oraşul Rovinari, pentru că nu au aprobare de la primar să fie acolo. Echipa Gorj TV a fost hărţuită de consilierul local. Recomandându-se drept consilierul Petre Goanţă din Rovinari acesta nu a lăsat ziariştii să-şi facă meseria, s-a pus în faţa camerei de filmat şi s-a ţinut după echipa de filmare având un comportament de doi lei până când întâlnirea democrat-liberalilor s-a încheiat. Primarul Dorin Filip a promis că va lua măsurile necesare după ce va vedea imaginile cu consilierul recalcitrant.

Galerie foto


Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: