Fiscul a blocat conturile primăriei Bîlteni

Primăria Bâlteni are conturile blocate pe sumele defalcate din TVA și nu poate efectua plăți decât din bugetul propriu. Trezoreria Gorj a luat această măsură după ce administrația locală nu a reușit să-și reducă datoriile mai vechi de 90 de zile cu 5% față de soldul lunii precedente. Nicolae Lungan, consilierul local cu atribuții de primar la Bîlteni, dă asigurări că arieratele vor fi achitate în cel mai scurt timp, astfel încât Trezoreria să deblocheze conturile primăriei.

Cuantumul arieratelor înregistrate de primăriile din județul Gorj sfârșitul lunii august se ridicau la circa 2,9 milioane de lei, din care 1,5 milioane sunt aferente programelor finanțate din fonduri guvernamentale, iar restul sunt aferente activității proprii a unităților teritorial administrative. Mai multe primării din județ au datorii învechite față de furnizori, însă mai toate au reușit să le reducă cu procentul cerut de lege. Mai puțin comuna Bîlteni, pentru care Trezoreria Gorj a dispus măsura sistării sumelor defalcate din TVA până ce își va reduce datoriile mai vechi de 90 de zile. "Am sistat alimentarea sumelor de echilibrare pentru comuna Bălteni. Unitatea teritorial administrativă a raportat arierate de 71.000 lei. Pentru a fi deblocată situația trebuie să achite arierate 5% din soldul lunii precedente", a declarat Gheorghe Paraschivu, trezorier șef în cadrul Trezoreriei Gorj.

Nu este pentru prima dată în cursul acestui an când primăria Bîlteni are conturile blocate pe sumele defalcate din TVA. Autoritățile locale spun că vor încerca să rezolve problema în cel mai scurt timp. "Avem restanțe de 100.000 lei, dar pe care o să le plătim, la transportul profesorilor. În loc să ne trimită de la liceu eșalonat, au așteptat de s-a făcut 100.000 lei și au venit cu plăcinta. Nu e nicio problemă, se rezolvă, se deblochează situația", a precizat Nicolae Lungan, consilierul local cu atribuții de primar la primăria Bîlteni.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: