Fișe medicale false pentru permisul auto. Controale și în Gorj

Polițiștii desfășoară controale în toată țara pentru a vedea cum sunt eliberate fișele medicale pentru obținerea ori preschimbarea permisului auto, a permisului de port-armă și a altor atestate. Asta după ce persoane încadrate cu grad de handicap vizual grav ori handicap psihic au obținut documentele.

Polițiștii au indicii că fișele medicale ar fi fost eliberate fără ca persoanele în cauză să și facă testele și analizele medicale necesare sau erau consultate de către asistenţi medicali, după care fişele erau trimise într-o altă localitate, unde erau semnate şi parafate de către medicii specialişti.

Poliţiştii au mai descoperit consemnarea pe fişe a unor controale medicale ce s-ar fi efectuat în perioadele în care medicul nu a fost în localitate ori se afla în concediu de odihnă, dar şi falsificarea fişelor de către persoane ce deţin cunoştinţe avansate de operare a tehnicii de calcul.

Alte nereguli, precizează IGPR, sunt: obţinerea de permise de conducere auto de către persoane ce figurează încadrate cu grad de handicap vizual grav ori handicap psihic; promisiunea obţinerii de diverse acte medicale în schimbul unor sume de bani fără ca pacientul să se prezinte la medic, activitate efectuată de persoane care pretind că au influenţă asupra cadrelor medicale din unităţile spitaliceşti; solicitare de sume de bani de la pacienţi de către medici pentru a semna şi parafa fişele medicale.

În urma verificărilor, au fost deschise 55 de dosare penale, în care sunt vizate infracțiunile de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și constituirea unui grup infracţional organizat.

Verificările vor continua, mai anunță Poliția Română.

Vizualizări: 4,141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: