Fiul decedat, părinţii în comă

Un bărbat de 33 de ani a murit ieri intoxicat cu monoxid de carbon, decesul fiind provocat de un coş defect de la o sobă. Părinţii săi, oameni ajunşi la 70 de ani, s-au intoxicat şi ei cu monoxid de carbon, iar până la închiderea ediţiei erau între viaţă şi moarte la spital.

Nenorocirea s-a produs la Târgu-Cărbuneşti, pe strada care duce spre piaţa din oraş, acolo unde oamenii nu vorbeau ieri dimineaţă decât despre coşul ucigaş, cine trecea pe lângă casa soţilor Pârlugea neavând cum să nu observe problemele de la coşul de fum. "Ăla nu e coş, se vede de la o poştă că e înfundat. Mie la sută că e înfundat şi că din cauza aia a murit. Păcat de băiatul ăsta tânăr că a pierit aşa devreme", comentau localnicii, după ce au aflat că un băiat care nu crease vreodată probleme cuiva s-a stins aşa devreme. Florin Pârlugea a fost căutat ieri de dimineaţă de un amic de-al său, care a intrat la bănuieli când a văzut că acesta nu-i răspunde nici măcar la telefon. Prietenul respectiv a intrat în casă şi atunci a văzut nenorocirea, după cum spun vecinii. "Omul ăsta îl aştepta să se întâlnească în oraş cu el, iar când a văzut că nu vine i-a dat telefon. Florin n-a răspuns nici atunci şi el a venit acasă. Când a venit aici şi a intrat înăuntru l-a văzut pe el pe pat, era întins, mort, iar părinţii lui, ai bătrâni, erau pe jos, încă mai respirau. Omul a început să ţipe şi să strige la noi după ajutor că nu mai ştie nici el ce să facă", spune Nicu Ghinea, unul dintre vecini.

Pompierul salvator

Norocul părinţilor lui Florin l-a reprezentat ieri un pompier, care, aflat în timpul liber şi în trecere pe lângă casa soţilor Pârlugea, nu a ezitat să ajute la scoaterea acestora din locuinţa plină cu gaz toxic. Cristian Ionescu este angajat al ISU Gorj, ieri dimineaţă îşi terminase tura la Târgu Jiu şi se întorcea spre casă când a auzit de cele întâmplate. "Eu mergeam pe aici şi am văzut lumea că se adunase la poartă şi m-am oprit şi eu să aflu ce se întâmplase. Am aflat că erau probleme cu gazele şi atunci am intrat înăuntru şi am ajutat cum am putut şi eu. Persoanele mai în vârstă le-am găsit la intrare, pe hol, erau pe acolo pe jos şi încă mai respirau. Băiatul mai tânăr era pe pat, dar era mort, nu mai trăia, din ce mi-am dat eu seama. I-am scos pe părinţii lui, am spart geamurile, am deschis uşa, am aerisit cât am putut, pe ei i-a luat salvarea şi cam asta a fost", spune, modest, pompierul care nu a întors spatele pericolului.

Despre familia Pârlugea localnicii au numai vorbe frumoase de spus, cei care i-au cunoscut plângându-i şi rugându-se pentru sănătatea lor. "Îi ştiu, cum să nu-i ştiu că doar suntem vecini aici, unii lângă alţii. Erau nişte oameni deosebiţi, nu beau, nu fumau, nu făceau scandal, nu se certau cu nimeni, nu am cuvinte să vă spun. Nu s-au plâns vreodată că ar avea coşul defect, nu ştiu ce s-a putut întâmpla acum de s-a ajuns la o aşa nenorocire", ne-a spus una dintre vecine. Din păcate, doar părinţii tânărului au ajuns la spital, dar chiar şi pentru ei problemele de sănătate nu s-au terminat odată ce au ajuns pe mâinile medicilor, cei de la Unitatea de Primire Urgenţe Târgu Jiu fiind foarte rezervaţi cu privire la evoluţia celor doi bătrâni. "Am primit două victime, intoxicate cu monoxid de carbon, care au în jur de 70 de ani. Bătrâna este în comă, în stare gravă, bătrânul este şi el în stare gravă, amândoi fiind la terapie intensivă. Suntem rezervaţi cu privire la şansele lor de supravieţuire pentru că au fost găsiţi foarte târziu şi scoşi la aer", spune dr. Ramona Oprea.

"Coşurile de evacuare a gazelor arse sunt înfundate, nu prezintă niciun fel de tiraj. Din câte ştim şi din ceea ce am observat, proprietarii mai băgau şi lemne peste gaze, ca să menţină căldura pe timpul nopţii, dar asta în condiţiile în care, v-am spus, coşurile sunt înfundate", spune Ion Băloi, reprezentant al furnizorului de gaze, prezent ieri la casa din Târgu Cărbuneşti unde s-a produs nenorocirea.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: