Nămeţi pe drumurile judeţene

Autorităţile au ignorat avertizare meteorologică cod portocaliu de viscol şi ninsoare, drumurile judeţene sunt aproape impracticabile iar pe anumite porţiuni, şoferii nu mai disting partea carosabilă. În aceste condiţii s-a circulat ieri pe drumul judeţean care leagă oraşul Târgu Cărbuneşti de Ţânţăreni.

Drumurile judeţene au fost uitate de mai-marii Gorjului deşi s-a primit avertizare cu cod portocaliu pentru ninsoare şi viscol. Drumul care leagă oraşul Târgu Cărbuneşti de Ţânţăreni este sub zăpadă iar traficul se desfăşoară cu dificultate. „Se circulă foarte greu, este un adevărat coşmar să mergi cu maşina pe drumurile astea. Noroc că mai sunt copaci şi case pe marginea drumului şi ne dăm seama pe unde să o luăm dar unde este câmp este groaznic pentru că peste tot este alb”, a spus un şofer.

Primarul comunei Turburea, Ion Bârcă, se plânge de nepăsarea celor de la Drumuri Judeţene pentru că în această iarnă au fost scumpi la vedere mai ales pe aceste tronsoane de drum. Edilul a încercat să se descurce cu singurul utilaj din comună pentru că cei de la drumuri au trecut prin zonă toată iarna doar de trei ori. Mai mult decât atât i-au interzis primarului să arunce material antiderapant pentru că strică asfaltul. „Facem faţă cu greu pentru că a fost o iarnă grea. De mult nu ne-am mai confruntat cu aşa zăpezi. Drumul trebuia să-l deszăpezească cei de la Drumurile Judeţene dar au trecut numai de trei-patru ori maxim toată iarna şi nu s-a văzut că au dat zăpada la o parte. Eu în comună am un singur utilaj cu care trebuie să deszăpezesc drumurile locale din comune dar îl bag pe drumul judeţean pentru că este traficul mai mare. Cu sare ne-au zis să nu mai dăm pentru că se distruge asfaltul. Nu ştiu ce să mai fac. Utilajul meu nu mai face faţă. Am băgat motorină de peste 80 de milioane de la bugetul local să deszăpezesc drumurile judeţene care nu intrau în atribuţiunile primăriei”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: