Pompierii gorjeni sting incendii doar pe hârtie

Locuitorii din Bărbăteşti povestesc că în urmă cu câteva zile s-au luptat cu flăcăriel după ce casa unei persoane a luat foc. După ce au cărat apă cu găleţile, mai bine de o oră, pentru a lichida un incendiul, oamenii au rămas stupefiaţi să afle că lucrătorii de la ISU se laudă că ei au stins focul. „Să vă fie ruşine”, este mesajul lor către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj.

În urmă cu câteva zile casa unei familii din localitatea Bărbăteşti a fost cuprinsă de flăcări. Deşi incendiul a fost observat la timp iar localnicii au sunat la 112, pompierii nu s-au grăbit să ajungă la locul intervenţiei. „Pompierii au venit după o oră şi jumătate, dacă nu erau vecinii şi primăria, ardeau şi casele celelalte”, a spus Robert Pasăre, proprietarul locuinţei.

Declaraţia lui este susţinută şi de către autorităţile din localitate şi localnici. „Am încercat să intervenim şi cu formaţia civilă. La 09:05 am sunat la pompieri şi am spus să nu mai vină că am stins noi focul. Atunci a venit o  echipa de intervenţie de la Turburea şi una de la Cărbuneşti, dar focul 905 era lichidat, mai erau câteva scântei de stins, mai târziu au apărut şi cei de la ISU însă nu am mai avut de lucru”, a spus Sorin Ştefănescu, primarul localităţii bărbăteşti

Pompierii au trimis comunicat ca să se laude

Deşi focul a fost stins de către localnici, pompierii susţin sus şi tare că ei au intervenit şi au lichidat incendiul. „Secţia de Pompieri Turceni a intervenit în data de 03:02: 2009 la ora 08:34 în comuna Bărbăteşti, sat Petreşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, proprietatea Angelei P”, reiese din comunicatul de presă emis de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Localnicii spun că este o minciună. Primul apel către 112 efectuat de către aceştia a fost la ora 8.30, practic pompierii susţin că au ajuns la faţa locului în nici mai mult nici mai puţin de patru minute. „Nici măcar nu aveau cum să ajungă la 8:34 că la 8:30 am sunat noi iar de la Turceni la Bărbăteşti sunt câţiva kilometri, mint cu neruşinare. Focul a fost stins de către oameni în frunte cu primarul şi viceprimarul”, a spus o femeie.

În urmă cu două săptămâni la Rânca au ars şase cabane din cauză ca pompierii au ajuns cu întârziere.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: