Minoră de 15 ani alege mizeria pentru bebeluşul ei

O minoră de la Centrul Maternal din Târgu Jiu a ales să trăiască cu bebeluşul în frig şi mizerie doar pentru a fi alături de concubinul său. Alegerea făcută de tânără nu a fost pe placul conducerii Centrului, care a alertat poliţia când a văzut că nu-i mai dau de urmă. Ea s-a reîntors la Centru cu bebeluşul plin de bube şi nespălat.

Maria, o tânără în vârstă de 15 ani a venit în Centrul Maternal în urmă cu un an când a adus pe lume un băiat. Tânăra provine dintr-o familie destrămată, tatăl este la închisoare iar mama s-a recăsătorit pentru a patra oară. Cel cu care Maria are un copil este recidivist şi mai mare decât ea cu 15 ani. Omul nu are locuinţă şi nici serviciu. „Un copil trebuie să crească într-un mediu curat, să mănânce sănătos şi cel mai important să fie spălat des. Dacă nu o primeam în Centru nu avea cum să-i asigure aceste lucruri bebeluşului ei”, a precizat Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal din Târgu Jiu.

„Copilul e plin de bube”

Fata a fost învoită, săptămâna trecută, pentru câteva zile, de către o mătuşă a sa din Petroşani, pentru a sărbători acasă la aceasta ziua de naştere a bebeluşului. Fata a mers la mătuşă acasă, a petrecut la aceasta foarte puţin timp după care a plecat ca fratele concubinului. Ea trebuia să revină la Centru luni însă nu a făcut acest lucru fapt pentru care, conducerea Centrului a anunţat poliţia. „Dacă am văzut că nu mai apare am anunţat poliţia care în cinci ore i-a dat de urmă, au găsit-o în Petroşani, acasă la fratele celui cu care are copilul. Am trimis o echipă de la centru şi au adus-o înapoi ieri-noapte, copilul e plin de bube, ea la fel, amândoi au ajuns murdari şi înfometaţi”, a mai spus Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal din Târgu Jiu. Tânăra a mai fugit din Centru Maternal de patru ori. În centrul Maternal din Târgu Jiu sunt în prezent nouă mame dintre care cinci sunt minore.

Declaratie

 „Eu am vrut să mă întorc dar nu m-a lăsat el. M-a bătut, dar nu am ce să-i fac e tatăl copilului meu”, a spus Maria.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: