Fiul secretarului Şolea: O să merg la CEDO

Fiul fostului secretar al primăriei Sadu Victor Şolea, Marius Marian Şolea,  consilier în cadrul Ministerului Culturii şi cunoscut scriitor gorjean, a declarat la procesul tatălui său că va sesiza Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) dacă acesta nu va fi eliberat în curând, invocând starea de sănătate a inculpatului. Ieri a fost un nou termen când au fost audiaţi martorii asistenţi la flagrantul organizat în 13 decembrie. Unul dintre aceştia, emoţionat, a leşinat în sala de judecată fiind nevoie de câteva minute pentru a continua mărturia. Instanţa a decis amânarea cauzei pentru un nou termen, când vor fi audiaţi şi alţi martori.

Instanţa Tribunalului Gorj a audiat ieri doi martori în dosarul în care Victor Şolea este acuzat de luare mită. Cei doi martori sunt colegi de serviciu, lucrează la o brutărie din oraş şi au fost martori asistenţi la organizarea flagrantului de către procurori şi poliţişti.

Pentru câteva minute, şedinţa de judecată a fost întreruptă, unul dintre martori acuzând o stare de rău. Bărbatul a precizat că nu s-a mai aflat niciodată într-o sală de judecată şi este extrem de emoţionat. După câteva minute, în care preşedintele completului de judecată l-a întrebat dacă are nevoie de apă sau dacă vrea să facă o pauză, procesul de judecată s-a reluat, martorul spunând că doreşte să continue mărturia pentru a scăpa mai repede. Ulterior şedinţa a continuat, iar Şolea a avut posibilitatea să adreseze martorilor asistenţi unele întrebări.

Cei doi, domiciliaţi în Târgu-Jiu, au precizat că înainte de a participa la flagrant ca martori asistenţi au fost duşi la sediul Parchetului pentru a li se arăta bancnotele inscripţionate cu mită, iar de aici au fost duşi cu o ambulanţă în vecinătatea Primăriei Bumbeşti-Jiu. Ambii martori au precizat că denunţătoarea Victoria Diaconescu şi inculpatul au stat de vorbă în faţa primăriei şi ulterior au urcat în biroul secretarului primăriei. În scurt timp, oamenii legii au fost anunţaţi că Şolea a luat banii, moment în care s-a pornit la organizarea flagrantului. Ambii au declarat că iniţial Şolea nu a recunoscut că a pus mâna pe bani, însă ulterior acesta a spus că respectiva sumă i-a fost băgată în buzunar de către denunţătoare.

Mărturiile celor doi bărbaţi au fost conforme cu declaraţiile iniţiale, însă instanţa de judecată a decis să acorde un nou termen în procesul în care Şolea este acuzat de luare de mită.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: