Florentin Petre: Copiii de la Pandurii au fost mai buni decât copiii mei

Antrenorul adversarului echipei Pandurii din etapa a 26-a, fostul dinamovist Florentin Petre, a recunoscut la final superioritatea celor de la Pandurii, chiar dacă cele două echipe sunt apropiate ca medie de vârstă. Dacia Unirea Brăila are în lot şi o serie de jucători tineri, dar are şi mulţi jucători străini care au oarecare experienţă.

Florentin Petre s-a plâns după meciul de la Târgu Jiu, pierdut de echipa sa, scor 5-2 pentru Pandurii, de drumul lung şi obositor, dar şi de tinereţea lotului său de jucători. Totuşi tehnicianul brăilenilor a recunoscut că adversarul a fost mai bun şi că Pandurii a meritat victoria: „Am întâlnit un adversar foarte bun, din punctul meu de vedere, sunt copii tineri, jucători buni şi de calitate pe care îi respectăm. Au fost mai buni, putem spune așa, copiii de la Pandurii au fost mai buni decât copiii mei. Ţinând cont că am făcut înaintea meciului cam 11 ore cu autocarul, nu am avut posibilitatea să ne antrenăm, probabil că s-a acumulat şi un grad de oboseală, dar asta nu ne scuză atitudinea şi lipsa de agresivitate. Am început mai greu, după aceea s-a echilibrat jocul, nu ne-am concentrat la două acţiuni pe faza defensivă, aşa s-a făcut diferenţa. Una peste alta, Pandurii a meritat victoria”.

Cu toate problemele pe care le are la Brăila, un lot tânăr şi neexperimentat, autorităţi locale care nu sprijină sportul, la fel ca la Târgu Jiu, şi lipsa unei baze de pregătire, Petre tot mai speră că poate redresa echipa din Brăila: „Problemele de la Brăila sunt destul de mari, dar mă aşteptam ca şi autorităţile locale să ne sprijine în acest demers de a evita retrogradarea. Dar, atâta timp cât mai avem şanse, noi vom lupta până la capăt. Este foarte greu, m-am înhămat la o muncă foarte grea, dar aşa cum am fost crescut şi educat, nu o să cedez niciodată. O să fac tot ceea ce depinde de mine să aduc la un nivel bun de pregătire pe jucătorii pe care îi am, în aşa fel încât să încercăm să ne îndeplinim obiectivul. Atâta timp cât, matematic, mai avem şanse, vom lupta până la capăt”.

Deşi e pe ultimul loc în liga secundă, cu doar 15 puncte,  Dacia Unirea Brăila mai speră la salvarea de la retrogradare, având nevoie de 13 puncte pentru a ajunge pe un loc lipsit de griji.

Vizualizări: 729

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: