PNL Gorj, invitat oficial de PDL la un "parteneriat" local

PDL Gorj a lansat ieri o invitaţie către PNL pentru o colaborare în plan local, la nivel de judeţ, după ce, anterior, lideri ai liberalilor îşi manifestaseră speranţa pentru realizarea unei guvernări de dreapta în România, bazată pe cele două forţe politice. Preşedintele PDL Gorj, deputatul Cosmin Popescu, a dat publicităţii o scrisoare deschisă, adresată liberalilor, prin care îi invită pe aceştia să analizeze posibilitatea realizării unui "parteneriat de activitate comună în plan local".

Popescu precizează în documentul respectiv că, "astfel, s-ar ajunge la o stare de normalitate în reprezentarea tuturor forţelor politice în administraţia publică locală, ţinând cont de faptul că PSD are preşedinţia Consiliului Judeţean şi cel mai mare număr de primari". Liderul PDL Gorj invocă în scrisoarea deschisă "situaţia nesatisfăcătoare a administraţiei publice locale", el exprimându-şi convingerea că o colaborare în plan local cu PNL va schimba starea respectivă de lucruri.

Liberalii ia azi o decizie

Preşedintele PNL Târgu Jiu, Dian Popescu, şi-a manifestat încă din campania electorală speranţa realizării unui guvern alături de PDL, vis care nu i-a fost îndeplinit deocamdată, el spunând că la nivel de filială nu s-a discutat despre o astfel de colaborare. Popescu declară că, probabil, propunerea PDL va fi supusă dezbaterii în interiorul organizaţiei după consultări cu conducerea centrală a partidului. Liberalii au azi o întâlnire şi cu liderul lor Dan Ilie Morega, după discuţii fiind posibilă formularea unui punct de vedere final faţă de propunerea făcută de PDL Gorj.

PNL a refuzat în iunie 2008 o colaborare cu PDL Gorj şi filiala judeţeană a PRM în cadrul Consiliului Judeţean, preferând un parteneriat cu PSD, partid care are 16 din cei 33 de consilieri judeţeni.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: