Florin Cârciumaru şi noii consilieri locali şi-au primit mandatele

Florin Cârciumaru şi noii consilieri locali de la Târgu Jiu şi-au primit luni mandatele pentru următorii patru ani. Din cei 21 de consilieri municipali, de la festivitate a lipsit doar Liviu Andrei, mandatul acestuia fiind ridicat de către Ion Săvoiu. Aleşii locali au la dispoziţie 15 zile pentru a se decide dacă îşi vor păstra sau nu mandatele.

Liliana Cruceru, preşedinta Biroul Electoral de Circumscripţie Târgu Jiu, a fost cea care a înmânat mandatele consilierilor locali. Aceasta le-a atras atenţia aleşilor să închidă telefoanele, făcând o comparaţie cu atmosfera din sala de şedinţă de la Tribunal. De asemenea, l-a mustrat în mod deosebit pe Marian Rotaru, consilier PSRo, pentru că a întârziat de la festivitate. Acesta s-a scuzat dând vina pe traficul din oraş.
În Consiliul Local Târgu Jiu, PSD a obţinut 10 mandate, PNL-cinci, ALDE două, PMP două şi PSRo tot două. „Certificatul doveditor al alegerii primarului îl înmânăm domnului Florin Cârciumaru. Pentru Consiliul Local, primul pe listă este tot domnul Florin Cârciumaru, apoi domnul Aurel Popescu, Adrian Tudor, Constantin Petcu, Cristian Toader Pasti, Alexandru Mihai Gherghe, Grigore Udrescu, Liliana Luca, Constantin Ştefan, Petrişor Roibu Dincă, Octavian Lupulecu, Marcel Romanescu, Eduard Berca, Nicolae Bobu, Rodica Ghimiş, Eduard Ion Lădaru, Dorin Dan Taşcău, Marian Rotaru, Ion Butan, Liviu Andrei şi Ion Săvoiu”, a precizat Liliana Cruceru, preşedinta Biroului Electoral de Circumscripţie Târgu Jiu. De la festivitatea a lipsit Liviu Andrei, consilier PMP, certificatul doveditor fiindu-i luat de către colegul său de partid, Ion Săvoiu.
MAJORITATE
Pentru a avea majoritate în Consiliul Local Târgu Jiu, PSD a făcut alianţă cu ALDE şi PSRo. Rămâne de văzut dacă pesediştii vor ceda în cele din urmă un post de viceprimar în favoarea ALDE, post care este râvnit de Edi Lădaru, contracandidatul lui Florin Cârciumaru la funcţia de primar.

Vizualizări: 1,152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: