ALDE alege între Borcan şi Muja la şefia CJ Gorj

PSD Gorj nu a reuşit să formeze majoritatea simplă în Consiliul Judeţean, după alegerile din data de 5 iunie. Social-democraţii vor face alianţă cu ALDE, în schimbul unui post de vicepreşedinte. ALDE a câştigat trei posturi de consilieri judeţeni, primii trei în listă fiind Dian Popescu, Marius Borcan şi Dorin Taşcău. Dintre cei trei, Borcan şi-ar dori funcţia şi ar fi agreat de PSD, spun surse politice. Dian Popescu s-ar putea retrage din listă pentru a-şi duce la capăt mandatul de senator, iar în locul lui ar intra Ninel Muja, susţinut de senatorul ALDE pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ Gorj. Celălalt mandat de vicepreşedinte îi va reveni PSD, care are de ales între Cosmin Popescu şi Ciprian Florescu, asta dacă Ion Călinoiu va fi susţinut în continuare pentru funcţia de preşedinte.

Rezultatele alegerilor locale din 5 iunie au devenit oficiale şi pentru Consiliul Judeţean. Astfel, Partidul Social Democrat a obţinut 16 mandate din 33, lipsindu-i un consilier pentru a avea majoritate. Partidul Naţional Liberal are 9 mandate; ALDE - 3 mandate; Mişcarea Populară- 3 mandate, iar PSRo- 2 mandate.
Potrivit lui Ion Călinoiu, PSD Gorj va face alianţă cu ALDE pentru a avea majoritate în Consiliului Judeţean. Această alianţă va impune un post de vicepreşedinte pentru ALDE. „Avem 16 mandate la Consiliul Judeţean. Este o constantă a celor trei mandate, nici nu am depăşit, nici nu am scăzut numărul consilierilor. Ne dă posibilitatea să vorbim despre preluarea conducerii Consiliului Judeţean cu preşedinte şi un vicepreşedinte. Noi avem lucrurile bătute în cuie în ceea ce priveşte alianţele. La Comitetul Executiv există un protocol de alianţă între PSD – ALDE – UNPR. La şedinţa de marţi a Comitetului Executiv s-a stabilit foarte clar că indiferent de situaţia în care avem majoritatea la nivelul judeţului, trebuie să funcţioneze alianţa cu ALDE şi vom da un post. PSD va avea preşedinte şi un vicepreşedinte. Deci împreună cu ALDE vom avea 19 consilieri la nivel de judeţ”, a declarat Ion Călinoiu.
DILEMĂ
Desemnarea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean reprezintă o dilemă pentru ALDE Gorj. Dian Popescu a anunţat că nu este interesat de această funcţie, deşi este primul pe listă. „Mă voi retrage de pe listă dacă nu voi obţine funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, cea de vicepreşedinte nu mă interesează. În acest moment nu ştiu cine va fi vicepreşedintele Consiliului Judeţean din partea ALDE, pentru că numirea acestuia se va face de la centru”, a declarat Dian Popescu, copreşedintele ALDE Gorj.

Vizualizări: 4,287

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: