Noii consilieri judeţeni, cu acte în regulă

Preşedintele Biroului Electoral Județean Gorj, Ion Stănulescu, a înmânat vineri mandatele de consilieri judeţeni celor 33 de aleşi locali. La şedinţa de înmânare au participat toţi consilierii de pe liste cu excepţia reprezentanţilor ALDE care au venit înainte de şedinţă, însă nu au stat să-şi ridice documentele care le atestă un loc în Consiliul Judeţean.

Consilierii judeţeni care au fost aleşi şi ca primari au la dispoziţie câteva zile să decidă pentru care funcţie optează. Ion Ciocea de la Bustuchin a spus că nu exclude definitiv nici ideea de a renunţa la primărie. ”Am venit să-mi ridic mandatul de consilier judeţean. Acum voi analiza câteva zile și voi decide ce voi alege. Nu exclud definitiv ideea de renunţa la primărie, mă decid în următoarele zile”, a spus Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.
Anul acesta a intrat în Consiliul Județean și Partidul Social Românesc, reprezentat la Gorj de Marian Rotaru. Acesta a spus că va rămâne consilier judeţean până în toamnă când se gândeşte serios să participe și la parlamentare. ”Normal că dacă l-am luat trebuie să-l păstrez, deocamdată este un început, să vedem până la sfârşit, dar dacă l-am luat voi rămâne consilier județean până la alegerile din toamnă când voi vedea dacă voi lua deputat sau senator sau dacă vor fi alte propuneri”, a spus Marian Rotaru, președinte PSRO.
Reprezentanţii ALDE au venit şi ei la întâlnire însă nu au stat până la final să-şi ridice mandatele de consilier județean, cu excepția lui Dorin Tașcău care a intrat în posesia documentului. Consiliul Judeţean Gorj este format din 16 consilieri PSD, 9 consilieri PNL, 3 consilieri ALDE, 2 consilieri PSRO și 3 consilieri PMP.

Vizualizări: 1,169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: