Jianu: Motru este pe marginea prăpastiei

Gigel Jianu, noul primar al municipiului Motru, a declarat joi la un post de radio local că nu este de acord ca viceprimarul localității să fie candidatul PSD în zonă, Cosmin Morega. Afirmațiile au fost lansate de către Dorin Hanu, fostul primar PSD, care spune de altfel că deja s-a încheiat o alianță în zonă cu ALDE, UNPR și PSRO și că au majoritate în Consiliul Local, 13 din 19 consilieri. Jianu nu crede însă că PSRO a bătut palma cu PSD.

Bătălie în municipiul Motru pe alianțele postelectorale. Votul a fost atât de fragmentat la Motru, încât nici PNL, dar nici PSD nu are majoritate în Consiliul Local, așa că se încearcă tot felul de înțelegeri cu ALDE, UNPR sau PSRO. Fostul primar, Dorin Hanu, a precizat că a bătut palma deja cu ultimele trei menționate și că îl impun pe Cosmin Morega viceprimar la Motru. ”Se pare că am reușit să facem majoritatea în Consiliu Local, pentru a putea pune viceprimar de la PSD. Propunerea va fi Cosmin Morega, el va fi viitorul viceprimar al primăriei PSD. Asta este, PNL n-a câștigat alegerile în Motru, le-am pierdut noi pentru că s-au divizat voturile noastre. Condiția de bază este să fie o funcționalitate și să existe o majoritate, noi trebuie să colaborăm pentru ca proiectele să fie adoptate”, a spus Dorin Hanu, primarul din Motru.
Planurile fostului primar Hanu nu sunt însă deloc agreate de actualul primar, Gigel Jianu. Liberalul exclude o colaborare cu Morega viceprimar. Mai mult, Jianu spune că PSRO nu s-a înțeles cu PSD și nici nu are cum câtă vreme la nivel național PNL are o alianță cu PSRO. ”Asta spune domnul Hanu, PSRO nu a intrat în nicio alianță cu PSD. Motru este într-o situație foarte urâtă, este pe marginea prăpastiei și am convingerea că toate forțele politice din Motru vor pune umărul la stoparea declinului și la dezvoltarea orașului, am semnale că așa vor decurge lucrurile. Poziția de viceprimar a domnului Morega este exclusă, sunt discuții și am convingerea că voi reuși să fac o majoritate în Consiliul Local”, a spus Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

Vizualizări: 7,610

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: