Florin Cîțu: Planul de restructurare a CE Oltenia este unul viabil

Membrii Directoratului Complexului Energetic Oltenia au discutat, miercuri, cu ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, prezent la Târgu Jiu. Acesta a ajuns la Gorj pentru a asigura că acest colos al energiei se îndreaptă către o direcție bună. La întâlnire au participat și liderii de sindicat din cadrul companiei energetice.

În cadrul unei conferințe de presă, Florin Cîțu a spus că situația CE Oltenia nu este una care ne poate îngrijora, aducând în discuție acel plan de restructurare despre care a afirmat că este unul viabil.

”Trebuie să ne asigurăm că CEO  nu va avea soarta multor companii  din România care au sfârșit tragic pentru că au avut un management prost. Sursele de finanțare sunt sustenabile, planul de restructurare este unul viabil  și după această vizită pot spune că ne aflăm în direcția bună. Eu vin de la Râmnicul Vâlcea, acolo unde s-a pierdut o companie de stat, Oltchim. Nu vreau ca și aici să se întâmple acest lucru. O să vedeți că lucrurile se îndreaptă în direcția bună”, a spus Florin Cîțu la Târgu Jiu  

Deputatul liberal, Dan Vîlceanu, a dat asigurări că nu se vor face disponibilizări colective în cadrul CE Oltenia: ”Am fost întrebați ce se va întâmpla cu locurile de muncă după ce anumite cariere își vor încheia activitatea. Ne referim la exploatări miniere care își vor termina rezerva de zăcământ. Acești oameni vor fi relocați în carierele care își vor continua activitatea. De exemplu, cei de la Lupoaia vor fi relocați la Roșiuța. Nu vor fi restructurări de personal, din contră, cred că vor fi făcute angajări în următorii ani”, a mai spus Vîlceanu.

În prezent, compania energetică mai are aproximativ 12.000 de salariați.   

Vizualizări: 2,079

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: