Turcan, despre vot: Nu e mai periculos decât o sesiune de cumpărături

Mulți politicieni se tem că prezența la vot va fi mai slabă decât la scrutinele anterioare din cauza faptului că sunt oamenii vulnerabili în fața noului coronavirus ar putea rămâne acasă în acest an. Gorjenii au fost încurajați de vicepremierul Raluca Turcan să meargă la vot duminică. “Prezența la vot în sine nu este mai periculoasă decât o sesiune de cumpărături”, a fost mesajul Ralucăi Turcan.

Vicepremierul ia în calcul o prezență mai mică la vot la alegerile locale din 27 septembrie. Cu toate acestea, Raluca Turcan le-a transmis gorjenilor că nu vor fi expuși niciunui risc dacă vor merge în secția de votare. “Există și posibilitatea unei prezențe mai slabe. Depinde foarte mult de cât de responsabil se comportă în special liderii de opinie. Au fost atâtea teorii. Prezența la vot în sine nu este mai periculoasă decât o sesiune de cumpărături la supermarket sau la un aprozar de cartier”, a spus Turcan, la Accent TV.

Turcan a dat asigurări că alegerile vor fi organizate după reguli stricte. Votanții vor primi măști de protecție înainte să intre în secție, se vor dezinfecta și vor urma culoare speciale.

„Ne-am luat toate măsurile de siguranță, am achiziționat măști, dezinfectanți, sunt proceduri clare. Sunt experimentate și în școli, și în circuitele din spitale. S-a văzut că am ținut extinderea acestei pandemii foarte bine sub control raportat la țări cu sisteme sanitare mult mai performante”, a mai declarat Turcan.

Vizualizări: 515

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: