Politicienii se bat în "momente istorice" legate de șoseaua de centură

Deși nefinalizată, centura din Târgu Jiu este motiv de laudă în campania electorală. Atât pentru cei care au început lucrările, dar nu le-au mai terminat, cât și pentru cei care au venit apoi la conducere și au semnat abia acum contractul pentru continuarea investiției. Momentul a fost anunțat cu surle și trâmbițe și catalogat drept unul „istoric” deși acum ar fi trebuit să vorbim deja de o șosea ce trebuia finalizată încă din 2016. Acum politicienii se bat în „momente istorice”. “Istoric a fost momentul când am pus bazele centurii”, se bate cu pumnii în piept senatorul PSD și fostul primar, Florin Cârciumaru.

Șoseaua care ar trebui să preia cel puțin o treime din traficul din Târgu Jiu nu măsoară decât 20 de kilometri. Cu toate acestea, aproape cinci ani nu au fost suficienți nici pentru PSD, nici pentru PNL să termine lucrarea.

Mai întâi, s-a lăudat PSD. O dată că a semnat contractul, o dată că a început șantierul. A fost totul abandonat și, deși șoseaua ar fi trebuit să fie gata în 2016, nu a mai mișcat niciun pai pe centură. Tot ce s-a ridicat atunci de muncitori a început să se degradeze.

A venit acum momentul să se laude și PNL. Contractul pentru continuarea lucrărilor a fost semnat cu surle și trâmbițe în prezența vicepremierului Raluca Turcan, la Târgu Jiu. Deși se chinuiește să termine o investiție începută în urmă cu cinci ani, municipalitatea a catalogat momentul drept unul „istoric”, când este de fapt mai mult rușinos pentru ambele tabere. Mai ales că investiția costă acum mai mult decât proiectul inițial, pus la punct în 2014.

Cum orice șantier e agent electoral bun în campanie, politicienii au făcut abstracție de termenele cu mult depășite și se ceartă acum care a fost primul care a cerut bani de la Minister. Senatorul Florin Cârciumaru a găsit și el momentul său „istoric”. “Dacă proiectul era bun și dacă aveau bani pentru centură, lucrările aveau continuitate. Mare sărbătoare că a venit actualul Guvern și a semnat reluarea lucrărilor. Foarte bine că s-a întâmplat, dar să nu spunem că a fost un moment istoric. Consider că moment istoric a fost când s-a aprobat investiția. Asta s-a întâmplat acum șapte - opt ani de zile la o întâlnire cu mai mulți miniștri, la Rânca, atunci când am pus problema că orașul Târgu Jiu nu are centură”, a spus Cârciumaru, la TV Sud.

Drept e că oamenii politici nu par deloc deranjați că șoferii se blochează în ambuteiaje într-un oraș prea mic pentru un trafic așa intens, ci caută să li se strige numele, peste ani, când se va vorbi despre cei care au pus „temelia” centurii, ignorând că se ceartă pe o investiție ce trebuia să fie gata de mult, pe un drum pe care acum ar trebui să se poată circula, nu pe câteva pasarele care duc spre nicăieri năpădite de buruieni de doi metri.

„Poate că după domnul Romanescu va veni alt primar care va fi finaliza lucrarea și nu este frumos să nu amintească de cei care au pus temelia centurii pentru că este un obiectiv foarte important pentru Târgu Jiu. Mai sunt și alte obiective cu care administrația PNL se laudă, obiective promovate de PSD. Nu îi stă bine unui primar să nu amintească de proiectele pe care le preia din mers”, a mai spus Cârciumaru.

Galerie foto




Vizualizări: 1,210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: