FNME a încercat să afle ce bani europeni atrage CE Oltenia

Federația Națională Mine Energie, care reprezintă circa cinci mii de salariați ai Complexului Energetic Oltenia, a încercat să afle de la Ministerul Energiei ce bani europeni va atrage compania din Gorj.

Ministerul a comunicat doar că România poate atrage o sumă de ordinul miliardelor de euro. “Proiectele cu valoare mai mare de 12,5 milioane Euro, printre care se numără şi cele propuse Complexul Energetic Oltenia SA şi Complexul Energetic Hunedoara SA, vor fi finanţate pe Fondul de Modernizare constituit pe baza prevederilor art. 10 d din Directiva 2018/410, prin intermediul căruia România va putea accesa cca. 3,7 miliarde Euro”, se arată în răspunsul Ministerului Energiei.

CE Oltenia preciza acum câteva săptămâni că a prezentat Ministerului Energiei un portofoliu de proiecte de capacitati noi de productie pe gaz natural inclusiv cogenerare, energie fotovoltaică și rețele de transport energie termică. “Valoarea totală a portofoliului CE Oltenia este de peste 700 milioane Euro”, mai preciza compania, fondurile neputând fi folosite pentru dezvoltarea actualelor capacități. (A.M.)

Vizualizări: 2,139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: