Motru: Centru comercial în locul unei balastiere

Un centru comercial s-ar putea dezvolta, în municipiul Motru, într-un spațiu ruinat unde a funcționat o balastieră. Un dezvoltator important la nivel național a făcut o solicitare în acest sens autorităților și urmează ca terenul să fie scos la licitație. În primă fază, investiția ar avea o valoare de 850 de mii de euro.

Zona unde ar putea fi dezvoltat acest centru este acum ocupată cu mai multe construcții vechi, aflate în paragină. Acestea trebuie demolate în primă fază, iar pentru acest lucru este nevoie și de acordul consilierilor locali. “Avem o solicitare mai veche din partea unui dezvoltator care vrea să facă un centru comercial într-o zonă din oraș. A identificată o zonă care a fost cândva o balastieră și care acum este părăsită și în ruină. A făcut o solicitare. Pe acest amplasament se află niște construcții și pentru a putea duce la îndeplinire am solicitat Consiliului Local aprobare pentru desființarea acestor construcții. După ce a mai fost respins luna trecută, am reluat acest proiect. E vorba de un loc în care își vor desfășura activitatea 40 de angajați”, a transmis primarul din Motru, Gigel Jianu.

Pe lângă aceste spații comerciale, în același loc ar mai putea funcționa și o farmacie. Abia după ce vor fi demolate clădirile din acea zonă, va putea fi scos la licitație și terenul și se va putea înscrie orice firmă dorește să investească acolo, a mai anunțat Jianu, la Radio Infinit: „Vorbim de un dezvoltator care construiește și acolo își vor desfășura activitatea mai multe firme renumite care își desfășoară activitatea în multe orașe din țară. Mai vrea să deschidă acolo și o farmacie. Pentru noi, e important că există o solicitare. După ce terenul va fi eliberat de orice sarcină, va fi scos la licitație. Oricine poate să participe și să câștige licitația”.

Vizualizări: 4,706

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: