FNME îşi alege preşedintele în octombrie

Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) a stabilit alegerea unui nou preşedinte în data de 30 octombrie 2015. Sindicalistul Dan Pîrvulescu, vicepreşedinte FNME, a declarat că sindicatele din Oltenia vor avea o şedinţă până pe 25 septembrie pentru a stabili persoana pe care o vor susţine la alegerile pentru preşedinte.

Sindicaliştii din organizaţiile afiliate la FNME s-au întâlnit sâmbătă, 29 august, la Petroşani, pentru a dezbate câteva probleme legate de organizarea sindicatelor pe viitor, de alegeri şi măsuri luate în semestrul IV din 2015. Pe ordinea de zi a fost şi prezentarea unui raport de activitate al Biroului Executiv al federaţiei, din care fac parte şi Dan Pârvulescu şi Constantin Mitrescu, precum şi raportul comisiei de cenzori. De asemenea, s-a stabilit data Congresului FNME.

Pe 26 septembrie va avea loc Colegiul Director al FNME, care va pune la punct ultimele probleme legate de organizarea Congresului Naţional al FNME din data de 30 octombrie 2015. Candidaturile pentru funcţia de preşedinte trebuie depuse înainte cu 30 de zile de alegeri. Preşedintele FNME a rămas, pe hârtie, Marin Condescu, însă acesta nu mai are nicio implicare în federaţie, dat fiind că are interdicţie dată de judecători de a lua legătura cu liderii sindicali. Condescu este sub control judiciar din noiembrie 2013 şi nu are voie să meargă la CS Pandurii, CE Oltenia sau FNME sau să ia legătura cu persoane din dosar. El este acuzat că a prejudiciat CS Pandurii şi este judecat pentru spălare de bani şi delapidare.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: